Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple de l’Ajuntament de Sant Quirze reclama a Google España que faci ús del topònim oficial Sant Quirze del Vallès enlloc de San Quirico de Tarrasa

La petició s'esten a altres plataformes com Apple, Yahoo o Bing


El ple de l’Ajuntament de Sant Quirze reclama a Google España que faci ús del topònim oficial Sant Quirze del Vallès enlloc de San Quirico de Tarrasa

El ple de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aprovat per unanimitat sol·licitar a Google España i a altres plataformas com Aplple, Yahoo, Bing, etc,  que, coneixent l’error, faci els tràmits escaients perquè Sant Quirze del Vallès sigui l’únic nom que identifiqui el nostre municipi en les seves bases de dades, i en les fonts en què es referencia. D’aquesta manera, també se sol·licita a tots els espais que utilitzin Sant Quirze del Vallès com a únic topònim que identifiqui el municipi en les diverses aplicacions, programes i bases de dades.

La presentació al ple d’aquest punt respon a la realitat que, a data d’avui, encara hi ha espais, especialment a Internet, on apareix el topònim San Quirico de Tarrasa per referir-se a Sant Quirze del Vallès.

Aquest fet provoca problemes de geolocalització, ubicació dels espais a la xarxa i, sobretot, afecta el sentiment de pertinença del municipi de tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze del Vallès, que troben en diversos aplicatius i webs San Quirico de Tarrasa quan volen ubicar el seu comerç, el seu propi domicili o cercar una adreça, entre molts d’altres.

L’Ajuntament ha constatat que l’única manera de canviar el nom és forçant el canvi a la Wikipedia i, una vegada això hagi succeït, l’automatisme mostrarà en pocs dies el nom oficial i així, correlativament, totes les aplicacions i llocs webs que s’hi referencien.

La iniciativa s’emmarca en la campanya #SomSantQuirze que l’Ajuntament va iniciar al setembre per aconseguir el canvi de nom al Facebook. A aquesta actuació l’han seguida d’altres, tal i com comenta l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “amb l’objectiu de posar de manifest tots els símbols, valors i orgull ciutadà de pertànyer al municipi i fer poble en una localitat com Sant Quirze del Vallès, amb identitat pròpia”.

San Quirico de Tarrasa ha estat un topònim imposat en dos períodes de la història del municipi, una l'any 1857 i l'altra al 1939, als inicis de la dictadura del general Franco. Sant Quirze va poder recuperar el seu nom en català sota la fórmula moderna de Sant Quirze del Vallès quan es va reimplantar la democràcia a l'estat espanyol.