Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament crea una comissió per a la redacció de l’ordenança de protecció de la Serra de Galliners

Aquesta plataforma debatrà de manera participativa els usos


L’Ajuntament crea una comissió per a la redacció de l’ordenança de protecció de la Serra de Galliners

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat la creació d’una comissió per a la redacció de l’ordenança de Protecció de la Serra de Galliners. L’objectiu d’aquest marc és redactar una ordenança prioritària per a l’equip de govern, que treballa la preservació de la Serra de Galliners delimitant els usos i gestions d’aquest espai natural.

La comissió serà paritària de polítics de tots els grups, concretament un total de 8 en representació proporcional respecte del Ple,  i tècnics de diferents departaments de l’Ajuntament.

Aquesta plataforma servirà també per impulsar el debat ciutadà sobre l’ordenança i els usos que aquesta regularà, permetrà o prohibirà, juntament amb les entitats del municipi.

Durant el primer trimestre de l’any proper s’actualitzarà i debatrà el Pla Director de la Serra de Galliners, dins del procés participatiu. Segons que ahir va manifestar el regidor de Medi Ambient, Promoció Econòmica i Activitats, Toni Rueda, “el nostre objectiu és divulgar i preservar el medi natural de Sant Quirze, potenciant i donant a conèixer la Serra de Galliners, la seva biodiversitat, flora i fauna. Cal preservar aquest espai com a reserva ecològica i com a pulmó verd del municipi. I la participació és la plataforma per aconseguir-ho, modificant ordenances, reglaments, plans directors o subvencions; el que calgui sempre en la defensa de la Serra”.

Durant els darrers mesos el govern local ja ha dut a terme algunes accions per preservar la Serra, com els controls d’accés de vehicles motoritzats, accions de neteja i manteniment d’espais forestals o el suport a la campanya d’ADF a l’estiu.

 

L’Ajuntament va aprovar ahir també per unanimitat la creació de la comissió per a la modificació d’ordenances municipals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és actualitzar les previsions normatives de l’ordenança reguladora de les vies i espais públics i de convivència ciudadana, i de l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics i de gossos potencialment perillosos.

La comissió estarà formada per l’alcaldessa, que exercirà de presidenta, i un regidor de cada grup polític municipal. També en formarà part un funcionari de cadascuna de les àrees següents: Presidència; Desenvolupament Urbà i Sostenibilitat, Regidoria de Planificació, Urbanisme i Habitatge; Regidoria de Medi Ambient i Activitats; Àrea de Serveis Urbans, Manteniment i Transports; Àrea de Seguretat Ciudadana i Àrea de Serveis Personals.

Aquesta comissió també esdevindrà una forma per obrir a la ciutadania la participació i el debat, de manera que els resultats esdevinguin fruït de les aportacions i suggeriments i, per tant, del consens general.