Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Acord entre l’acusació particular i la defensa en el cas de l’accident aeri de 2005

D'aquesta manera es posa fi a vuit anys de procediment judicial


Acord entre l’acusació particular i la defensa en el cas de l’accident aeri de 2005

En el marc del procediment abreviat 119/2012, s’ha arribat a un acord entre l’acusació particular i la defensa amb el vist-i-plau de la Fiscalia en el cas per l’accident aeri de 2005 en què van perdre la vida els quatre ocupants d’un avió. Aquest acord posa fi al procediment que hauria acabat en judici entre els dies 14 d’octubre i 20 de novembre i com a conseqüència s’ha dictat sentència com a sentència ferma.

L’acord és fruït de les negociacions entre l’acusació particular i la defensa dels diferents imputats. L’acusació va entrar en contacte la setmana passada amb el lletrat que representa l’Ajuntament, per negociar un pacte entre ambdues parts. Notificat l’Ajuntament d’aquesta voluntat, la Junta de Portaveus va valorar la informació i va establir acceptar l’acord transaccional.

Aquest acord consisteix en què, respecte la responsabilitat civil, les asseguradores de l’empresa propietària de la grua, de la promotora Mas Duran i de l’Ajuntament, hauran d’indemnitzar conjuntament als familiars dels accidentats amb 230.000 euros. Els familiars rebran un total de 920.000 euros, corresponents als imports de les asseguradores i les responsabilitats civils de 5.000 euros cada acusat. L’accident va tenir lloc el 24 d’octubre de 2005 i va provocar la mort del pilot  i tres acompanyants. L’avioneta es va estavellar contra una grua instal·lada al carrer de Dolors Monserdà i Vidal, al Mas Duran.

L’acusació imputava Francesc Contreras en qualitat de tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament amb competències delegades en la direcció i gestió de les àrees de Territori, Seguretat Ciudadana i Via Pública, comprenent funcions d’inspecció i disciplina urbanística. I era en aquesta delegació que l’acusació al·legava que l’exregidor havia deixat de complir la seva funció inspectora i no havia fet retirar la grua, obviant que l’Ajuntament no havia autoritzat la grua.

Aquest acord posa fi a vuit anys de procediment judicial.