Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Tallers per prevenir la violència de gènere a l’INS Sant Quirze

L'activitat s'emmarca en el programa d'actes a l'entorn del Dia Internacional contra la violència envers les dones


Tallers per prevenir la violència de gènere a l’INS Sant Quirze

Ahir van començar els tallers de prevenció de la violència masclista a l’INS Sant Quirze. Els tallers, organitzats pels serveis d’Igualtat i de Joventut de l’Ajuntament dins dels actes entorn el Dia internacional contra la violència envers les dones, estan adreçats a tot l’alumnat de 3er d’ESO. 
Prevenir les relacions abusives
Aquests tallers tenen per objectiu prevenir les relacions abusives entre el jovent perquè en el present i en el futur puguin gaudir d’unes relacions de parella lliures de qualsevol tipus de violència. El contingut dels tallers incideix en els diferents tipus de violència (psicològica, física, sexual, econòmica....) i en els estereotips de gènere i la cultura patriarcal que la sustenta.
La regidora d’Igualtat, Silvia Peralta, i la regidora de Joventut, Míriam Casaramona, van presentar els tallers explicant a l’alumnat la importància d’aquesta intervenció educativa, més necessària que mai degut al preocupant increment dels casos de maltractaments en parelles joves, i van explicar els serveis municipals on poden adreçar-se en cas que coneguin o pateixin una situació de violència masclista. 
Actes contra la violència envers les dones
A part d’aquests tallers, durant el mes de novembre tindran lloc més accions de sensibilització adreçades al jovent, com el Concurs Carta a un maltractador, a Gimkana El 25...Que no t’agafi el masclisme!, un graffiti contra la violència masclista i un punt d’informació a l’IES. També durant el mes de novembre s’han organitzat activitats adreçades a d’altres col•lectius; com els tallers d’autodefensa adreçats a dones, a càrrec de la Policia Local, i activitats adreçades a tota la ciutadania com la Jornada Diem prou a la violència envers les dones, que tindrà lloc el 20 de novembre. Aquesta jornada comptarà amb la presentació del llibre Ni príncipes ni perdices per part de l’Associació Tamaia, l’actuació de la coral de dones de Cerdanyola i amb la participació de les entitats de dones del municipi. L’associació Grup Cultural de la Dona Caterina Albert, a la mateixa jornada, presentarà el curtmetratge Te quiero mal de Mireia Giró i el dia 23 de novembre l’associació Dones per Sant  Quirze proposa una Marxa contra la violència masclista, que durant una hora recorrerà el municipi i clourà al parc de les Morisques.
El Dia internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones es commemora el dia 25 de novembre, dia en que l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès té prevista la lectura del manifest institucional a les 12h a la Plaça de la Vila.

Podeu consultar el programa complet aquí: Programa Dia Internacional contra la violència envers les dones