Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Comença la recollida de joguines i llibres de segona mà als centres educatius

L'activitat s'emmarca en la Setmana Solidària que enguany gira a l’entorn d’un món més sostenible


Comença la recollida de joguines i llibres de segona mà als centres educatius

 Fins al proper 20 de novembre es poden lliurar tot tipus de joguines i llibres de segona mà als centres educatius del municipi així com al Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones. Tot el material recollit formaran part del mercat solidari que es realitzarà el diumenge 24 de novembre, una de les activitats emmarcades en la Setmana Solidària que es celebrarà a Sant Quirze del Vallès del 17 al 25 de novembre.

El lema d'enguany d'aquesta setmana és El repte d'un món sostenible i compta novament amb la participació activa de les diferents oenagés locals mitjançant l'organització diversos actes de sensibilització. Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta, la setmana solidària es el millor exponent del que significa la solidaritat i cooperació, amb la participació de totes les ONGs, escoles, entitats i administració es possible integrar tot un seguit d'activitats qu sensibilitzen sobre la necessitat d'un mon mes sostenible i això es fa sobretot, donant exemple.
Activitats
La inauguració de la setmana, el 17 de novembre, comptarà amb un espectacle de la companyia Més Tumàcat adreçat a infants a partir de 3 anys, que es realitzarà a les 18 hores a la Patronal. Dijous 21 de novembre, el programa de Ràdio Som Solidaris, presentat per Laura Roger, farà una emissió especial dedicada a la Setmana Solidària. El mateix dia, el CC Masia Can Feliu acollirà una taula rodona sobre Iniciatives locals cap a una BioCivilització. La setmana es completarà amb cinemafórums: Planet Ocean (Dia 22, a les 18.30 h al CC Masia Can Feliu) i Construint Bio-civilització (Dia 25, 18 h a la Biblioteca), un mercat solidari de joguines (Dia 24, d'11 a 14 al parc de les Morisques).
Drets dels infants
El dimecres dia 20 de novembre es farà lectura del manifest del Dia Internacional dels Drets dels Infants als diferents centres educatius locals. En aquesta ocasió i d'acord amb el lema de la setmana, el text versarà sobre el repte de tots i totes d'aconseguir un món sostenible.
Sensibilització a les escoles
L'alumnat de sisè de les diferents escoles de Sant Quirze participaran també en diversos tallers de sensibilització, com ara ConstRuïm el món on volem viure, Percussió Manliké de l'Àfrica Oest o la cura de l'entorn i el reciclatge a Guatemala, desenvolupats cadascun d'ells per oenagés.
La Setmana solidària està organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Sant Quirze pels Infants, Cooperación y Ayuda, Asociación Nuevos Pasos, Acció Solidària Vallès i Fundació Quetzal, amb la col•laboració de Imago, Rialles Sant Quirze, Dones per Sant Quirze, Ràdio Sant Quirze i Diputació de Barcelona.
Podeu consultar el programa complet de la setmana aquí: Setmana Solidària 2013