Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès presenta recurs d'alçada contra la modificació de la línia d’autobús B8

L'empresa que gestiona la línia vol reformar-la


L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès presenta recurs d'alçada contra la modificació de la línia d’autobús B8

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha presentat un recurs d’alçada contra la modificació de la línia d’autobús B8, corresponent al recorregut des de Barcelona, passant per Sant Cugat, Rubí, Les Fonts de Sant Quirze, Terrassa, l’Hospital de Terrassa i Sant Quirze del Vallès. Aquesta línia resol a Sant Quirze la comunicació per transport públic entre el nucli de les Fonts i el centre del municipi. Així mateix, es tracta de l’únic transport públic que comunica Sant Quirze amb l’hospital de referència per a tot el veïnat del municipi.
Ara, l’empresa que gestiona la línia, sota autorització de la Generalitat, ha al·legat a l’administració autonòmica que no li era rendible i que vol reformar-la. Però amb la proposta de modificació es veu clarament que l'única cosa que fa és eliminar el trajecte a Sant Quirze argumentant el baix nivell d'ús.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament s'han presentat diferents al·legacions contra aquesta proposta, malgrat no han estat recollides. De fet, ara fa un mes, diferents veïns del poble van informar l’Ajuntament que des de l’autobús es va comunicar que la línia deixava de prestar servei i, en alguns casos, declarant com a responsable l’Ajuntament.
Posteriorment, es va rebre la notificació de proposta del servei. Aquesta es basava en cobrir-lo amb diferents línies, horaris irregulars sense cap lògica i l'agreujant que algunes línies acabaven trajecte a l'hospital i, en de voler continuar fins a Terrassa, a més del canvi de bus calia pagar més, perquè el bitllet o la t10 havia de ser de dues zones.

Davant d'això, l'Ajuntament ha expressat el seu total rebuig a la proposta i ha presentat un recurs d'alçada contra la decisió.

És cert que el nombre de viatges diaris no era l'òptim, però des de l'Ajuntament es reclama que el canvi de la línia s'hauria d'haver fet consultant primer els viatgers i les seves necessitats.
Segons que ha manifestat el tinent d’Alcaldia de l’Àrea de Serveis Urbans, Manteniment i Transports, Antoni Rebolleda, “entenem que el nombre de viatgers és suficient per tenir-los en compte a l’hora de repensar el servei i cal fer-ho intentant donar la millor resposta. És possible que no siguin necessaris tantes expedicions al dia com hi havia, però si es redueixen s'ha de fer oferint el servei a les hores que el necessiten els viatgers, i no aprofitant que una altra línia passa per allà. Per això des de l'Ajuntament estem recollint informació sobre les necessitats dels viatgers, per demanar a la Generalitat que si s'ha de modificar la línia es faci donant un millor servei basat en l’existent B8”. Amb aquesta sol·licitud s’asseguraria una bona connexió amb l'Hospital de Terrassa, sense eliminar el servei o incrementar els costos del viatge en fer transbord.

Per consultar el recurs d'alçada podeu copiar al vostre cercador aquest enllaç: 

https://www.dropbox.com/s/2m4x27iu0mu6w1i/recurs%20al%C3%A7ada%20modificacions%20B8.pdf