Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

Compte enrere per a la Festa Major 2010

La Festa començarà el proper dijous 2 de setembre amb la recepció ciutadana


Compte enrere per a la Festa Major 2010

El proper dijous 2 de setembre la Festa Major arriba a Sant Quirze del Vallès amb tota una sèrie de propostes adreçades a tots els públics i edats. La Masia de Can Barra serà l’escenari escollit, com cada any, per l’inici de la Festa. En el marc de la recepció ciutadana, que es durà a terme a partir de les 20:00 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició de Tom Carr, una retrospectiva de l’escultor i artista visual. Sota el títol “Reverberatio. Obres de Tom Carr 1974-2009”, en aquesta mostra, Carr presenta les diferents tècniques que ha treballat en una mateixa exposició: paper, gravat, escultura i projeccions entre d’altres. Aquesta exposició es tracta també d’una retrospectiva d’un artista contemporani de renom internacional que es retroba amb la seva ciutat després d’haver aconseguit èxits i reconeixements arreu.

Considerat un dels artistes més actius en el desenvolupament d’instal·lacions lumíniques i de muntatges de fort caràcter arquitectònic, la seva capacitat per integrar disciplines plàstiques fa que Tom Carr sigui un dels artistes més reconeguts pel que fa a les intervencions a l’espai públic.
L’acte es complementarà amb un recital de poemes inspirats en l’obra de Tom Carr, a càrrec del poeta Vicenç Altaió. També actuarà el grup musical Sinensayo, que posarà el punt i final al primer dia de Festa Major.

Divendres: Pregó de la Bella Quirze Band i nit màgica a càrrec del Mag Lari

Els actes de Festa Major de divendres 3 de setembre s’iniciaran a les 18:30 hores a la Plaça Anselm Calvé. La companyia Sapastre realitzarà l’espectacle infantil de música i humor “La Faràndula Guillem Roca”. Tot seguit, a les 19:30 hores, a la Plaça de la Vila, la coral de gòspel del municipi Bella Quirze Band realitzarà una actuació que marcarà l’inici del pregó de Festa Major, del qual la coral serà la protagonista.

Un cop finalitat el pregó, els i les assistents que es trobin a la Plaça de la Vila podran seguir la cercavila de la Bandarra Street Orkestra, premiats a la X Fira de Música al Carrer de Vilaseca, que els conduirà als exteriors del Centre Cívic Can Feliu, on se celebrarà la popular Fideuada de Festa Major. Els tiquets per a la Fideuada es podran adquirir el mateix dia i al mateix recinte a un preu de 5 euros.

Després de sopar, cap a les 22:30 hores, l’escenari situat als mateixos exteriors del Centre Cívic Can Feliu acolliran l’espectacle “Somriures i Màgia”, que protagonitzarà el popular Mag Lari. Els i les assistents es divertiran i se sorprendran de la mà del mag català, que amb els seus ingredients preferits, elegància, ironia i presència escènica, convertirà en inoblidable la vetllada.
La nit de divendres acabarà a la Plaça Anselm Clavé on, a partir de mitjanit, Laura Simó i Francesc Burrull interpretaran cançons del cantautor Joan Manuel Serrat a ritme de Jazz.

Dissabte: activitats esportives i nou espectacle dels Diables de Sant Quirze

Dissabte 4 de setembre, tercer dia de Festa Major, les activitats començaran a les 10:00 hores. La Rambla de Lluís Companys i el Parc de les Morisques es convertiran en espais esportius. Fins a les 14:00 hores, es disputaran torneigs de Futbol 3x3, Bàsquet 3x3, Handbol 4x4 i de Tennis Taula. Les inscripcions per participar en aquests torneigs es podran dur a terme del 23 d’agost al 3 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Els tres primers equips classificats de cada categoria rebran un trofeu. Tots els i les participants rebran un obsequi i un refresc. D’altra banda, l’Avinguda Camí del Mas acollirà, d’una banda, un circuit de bicicletes BMX i, d’altra banda, un taller d’esgrima.

A més a més, de 10:00 a 13:00 hores, la piscina municipal acollirà el segon Campionat infantil d’Hoquei subaquàtic. Les inscripcions per participar en aquesta activitat es podran dur a terme també del 23 d’agost al 3 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. D’altra banda, al llarg del dia, la Rambla de Lluís Companys, entre l’avinguda Camí del Mas i la plaça Rafael Casanova, acollirà un mercat medieval d’artesania i gastronomia. L’horari del mercat serà d’11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 22 hores.

La programació infantil començarà a les 11:30 hores al Parc de les Morisques, on el prestigiós grup “La Tresca i la Verdesca” iniciaran el seu espectacle “A quant va la mel?”. Els i les assistents es divertiran tot participant als jocs que proposaran els actors de l’espectacle a través d’històries i cançons.
Aquest espectacle precedirà la tradicional festa de l’escuma infantil, que es durà a terme de 13:00 a 14:00 hores al Centre d’Educació Infantil i Primària Taula Rodona.

La tarda de dissabte s’iniciarà a les 17:00 hores a la Rambla de Lluís Companys, a la cantonada del carrer Vallcorba, on el Club d’Escacs de Sant Quirze organitzarà unes partides simultànies d’escacs.
També a les 17:00 hores, els més petits gaudiran al Parc de les Morisques amb l’espectacle infantil “Quins Trastos”, protagonitzat pels Yakumba, els quals sorprendran als i les assistents amb música, pluja de confeti, bombolles de sabó i altres sorpreses.

A les 17:30 hores, s’iniciarà la tradicional Cursa Popular de Festa Major. Enguany es realitzaran tres curses de 800, 1.700 i 5.000 metres depenent de la categoria. Els tres primers classificats de cada categoria rebran un trofeu i, les persones preinscrites, un obsequi. Les inscripcions per participar en aquesta activitat es podran dur a terme també del 23 d’agost al 3 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. També us podeu inscriure el mateix dia de la cursa de 16:30 a 17:30 hores al lloc de sortida, a l’avinguda de Pau Casals, just darrera de l’Ajuntament. Trobareu més informació sobre les curses i les categories al programa de Festa Major.

A la Festa Major d’enguany no podia faltar la tradicional cercavila de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze. A les 17:30 hores es durà a terme la plantada de gegants al costat del Parc de la Morisques, des d’on sortirà la cercavila, que finalitzarà a la Plaça de la Vila, a les 20:00 hores.
Per als i les amants de la música gospel, la coral Bella Quirze Band oferirà una actuació a la Patronal a partir de les 19:00 hores.

D’altra banda, a les 19:30 hores, el Pavelló municipal acollirà un partit protagonitzat per la categoria de veterans de l'Handbol Sant Quirze. A les 21:30, el Parc de l’avinguda de Can Pallàs acollirà una jornada de cinema a la fresca. El film que es projectarà serà “Arthur i la venjança de Maltazard”, que narra les aventures d’un noi que viu en un món màgic i ha de salvar la seva estimada.

A les 21:30, a la Plaça d’Anselm Clavé començarà “La llegenda de l’Iskariot”, un original correfoc protagonitzat pels Diables de Sant Quirze. L’activitat constarà de tres parts generals. La primera serà la lectura dels tradicionals versots. La segona serà la projecció d’un curtmetratge que narrarà la història i posarà al públic en situació. La tercera part implicarà la sortida d’actors a escena: la sortida de Tabalers i dels propis Diables de Sant Quirze, que continuaran amb l’espectacle de foc i pirotècnia.
Just després, es desenvoluparà el correfoc tradicional pels carrers del municipi, que inclourà una sèrie d’escenes on els Diables representaran diferents parts de la Llegenda.

La temàtica de l’activitat és una llegenda pagana que dóna sentit a la tradició dels Diables i a la tradició del foc. Apareixen personatges com una Bruixa o el mateix Llucifer i elements bíblics com la Porta d’entrada a l’Infern o el personatge de Judes Iscariot, qui dóna nom a l’espectacle. Un element important també en la història serà el mussol, que és l’animal tradicional del poble.
I, durant el vespre-nit, els exteriors del Centre Cívic Can Feliu acolliran el concert de la Marina Cobla-Orquestra. La formació interpretarà sardanes, realitzarà un concert i farà ballar als i les assistents fins ben entrada la matinada.

Diumenge: Concert dels Amics de les Arts

Els actes de Festa Major de diumenge 4 de setembre s’iniciaran amb un torneig de petanca, que es durà a terme a partir de les 9:00 hores a les pistes municipals de petanca.
També diumenge, al llarg del dia, la Rambla de Lluís Companys, entre l’avinguda Camí del Mas i la plaça Rafael Casanova, acollirà la segona jornada del mercat medieval d’artesania i gastronomia. L’horari del mercat serà d’11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 22 hores.

D’altra banda, a partir de les 10:00 hores, el Parc de les Morisques acollirà un munt d’activitats.
De 10:00 a 14:00 hores, al llac del Parc de les Morisques es realitzarà una exhibició de modelisme naval. També hi haurà una petita exposició d’altres models de vaixells i d’avions radiocontrolats per mostrar als i les visitants les diferents activitats que duen a terme els i les membres del Club de modelistes navals del Vallès.


D’altra banda, els nens i nenes del municipi podran gaudir al mateix Parc de jocs gegants d’arreu del món a partir de les 11:00 hores, hora en què també començarà al mateix lloc la realització d’un programa de ràdio en directe.  Pedro Carvajal i el seu equip del programa “Districte Federal”, un dels espais amb més èxit de Ràdio Sant Quirze, oferiran en directe el seu particular humor.

I, d’11:30 a 13:30 hores, el mateix Parc acollirà un taller d’escales musicals. Els i les participants podran aprendre a fer música de percussió amb elements d’allò més quotidians i amb instruments professionals com xilofons, campanes i caixes.

Les activitats de diumenge al matí finalitzaran amb el partit de presentació del primer equip de l’Handbol Sant Quirze, que acollirà el Pavelló Municipal a partir de les 12:30 hores.

Diumenge a la tarda també es duran a terme un munt d’activitats. En primer lloc, a les 18:00 hores, el camp municipal de futbol acollirà el tradicional Memorial Antoni Mendoza, que enfrontarà el Futbol Club Sant Quirze amb el Juventud 25 de Septiembre, equip de Primera Territorial.

En segon lloc, a la mateixa hora, la Societat Coral Il·lustració Artística oferirà el tradicional concert de Festa Major a la Patronal. En tercer lloc, a la mateixa hora també s’iniciarà una exhibició dels i les alumnes de l’escola de dansa Montserrat Creus al Parc de les Morisques.


En quart lloc, el mateix Parc acollirà, a partir de les 17:30 hores, un taller de globoflèxia, en què els nens i les nenes aprendran a fer ells mateixos divertides figures de formes bàsiques amb diferents tipus de globus.

A les 20:00 hores, s’iniciarà al mateix Parc l’espectacle musical itinerant “La Calle es nuestra”, de la Companyia “Always Drinking Marching Band”, que faran gaudir al públic amb peces de música, teatre i circ.

A les 22:00 hores, a la Patronal, la companyia “Vuit” representarà l’obra de teatre “Això només passa a les pel·lícules”, comèdia esperpèntica sobre les relacions de poder a les empreses.

I, a les 23:00 hores, els exteriors del Centre Cívic Can Feliu acolliran el gran concert de Festa Major, que enguany el protagonitzarà la formació catalana “Amics de les Arts”, que han triomfat als premis Enderrock 2010 amb el seu àlbum “Bed and Breakfast” emportant-se el guardó de millor disc de l’any i el de millor directe de cançó d’autor.

Dilluns: Fi de festa amb botifarrada popular i castell de focs.


Dilluns, dia 6 de setembre, darrer dia de Festa Major, el Parc de les Morisques acollirà durant tot el dia inflables infantils per fer divertir d’allò més als nens i nenes del municipi. Es podrà accedir als inflables d’11:00 a 13:30 hores i de cinc de la tarda a 19:00 hores.

D’altra banda, el mateix Parc de les Morisques acollirà, 11:30 a 13:30 hores, un espectacle i un taller de màgia adreçat als infants que anirà a càrrec del mag Manu. D’altra banda, durant les mateixes hores, els nens i les nenes de 0 a 4 anys podran gaudir d’un espai dissenyat i ideat per a ells i elles on podran tocar, experimentar i jugar acompanyats de monitors.

A les 20:00 hores s’iniciarà la recta final de les activitats de Festa Major amb la tradicional botifarrada popular a càrrec de les entitats locals a la Rambla de Lluís Companys, la Cantada d’Havaneres amb el grup de Calella de Palafrugell “Portbó” i el rom cremat fet pels avis i àvies del Casal.

A les 22:15 hores de la nit s’iniciarà el tradicional castell de focs, que els i les assistents podran seguir des de les rodalies del Parc de les Morisques. I, per acabar la Festa Major de la millor manera possible, l’Associació Cultural “els Mandukos” punxaran música disco per fer ballar als i les assistents.

 

Més informació a: Festa Major 2010 de Sant Quirze del Vallès