Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Agricultura autoritza la caça nocturna de senglars per evitar-ne la proliferació

L’autorització és vigent des del dia 4 de novembre fins al 4 de desembre de 2013


Agricultura autoritza la caça nocturna de senglars per evitar-ne la proliferació

 Després que les darreres setmanes s’hagin tornat a detectar porcs senglars en zones urbanes perifèriques de Sant Quirze properes a la serra de Galliners, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha autoritzat a la Societat de Caçadors de Sant Quirze la caça d’aquests animals amb la modalitat d’aguait nocturn. Tal com va succeir la tardor de l’any passat, els senglars penetren a la zona urbana cercant aigua i aliment, elements que ja no troben al medi natural. Per garantir la seguretat de les persones, des de l’Ajuntament es va tornar a sol•licitar a la Generalitat l’autorització per regular la població d’aquests animals, que durant els darrers anys està creixent a tota l’àrea metropolitana.

Aguait nocturn
L’autorització d’Agricultura per a la caça amb aguait nocturn és vigent des del dia 4 de novembre fins al 4 de desembre de 2013. Aquesta tècnica de caça s’ha determinat la més adequada, per tractar-se d’una àrea envoltada de zones urbanes, i consistirà en la disposició, durant les nits, de fins a 8 caçadors de la Societat, que han estat autoritzats expressament per la Generalitat.
Aquestes actuacions de control es realitzen coordinadament amb els serveis municipals de Medi Ambient i Policia Local, la Societat de Caçadors de Sant Quirze del Vallès i el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya. El principal objectiu d'aquestes actuacions és continuar fent compatible la vida animal amb les activitats humanes al nostre municipi.