Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis Urbans

Tractaments fitosanitaris per eliminar la processionària del pi

Els tractaments es realitzaran els dies 25 i 26 de novembre, en horari nocturn


Tractaments fitosanitaris per eliminar la processionària del pi

 L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès realitzarà uns tractaments fitosanitaris per eliminar la processionària del pi a les zones amb aquest tipus d’arbrat.
Els tractament es realitzaran els dies 25 i 26 de novembre en horari nocturn ( de 22 h a 06 h). Les zones afectades seran, concretament, la Zona Esportiva (c/ Priorat, c/ Vallespir, ronda d’Arraona), ronda de Santa Julita, Parc de les Morisques, zona de la Masia Can Feliu i Biblioteca.
El producte utilitzat serà el Bacillus Thuringensis Kurstaki 32 %. L’aplicació és farà als arbres mitjançant polvorització. Una setmana abans es posaran avisos a les zones afectades. En aquest cas, el tractament no requereix un termini de seguretat i la reentrada a la zona pot ser immediata. Es garanteix que es prendran les precaucions i mesures de seguretat necessàries  establertes al RD 1311/2012, de 15 de setembre, pel qual s’estableix el marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris.
La processionària del pi és un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres. Les erugues  d’aquest insecte construeixen un niu durant el mesos d’hivern, el característic niu de pèls de color blanc, d’on surten pel alimentar-se. Els arbres atacats redueixen el seu creixement, es debiliten i poden quedar molt malmesos. A més, el pèls urticants de les erugues poden provocar molèsties i afeccions a les persones i animals domèstics.