Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

L’Associació de Comerciants ultima els detalls del “Mercat i art viu a Sant Quirze”

L'objectiu és dinamitzar el comerç local i les pimes a nivell local, comarcal i provincial tot creant un museu de 14 km2, el més gran del món


L’Associació de Comerciants ultima els detalls del “Mercat i art viu a Sant Quirze”

L’Associació de Comerciants ja ha començat a escalfar motors per al “Mercat i art viu a Sant Quirze”. Es tracta d' un projecte expositiu inèdit, en el que comerciants i artistes uniran esforços per crear un museu de 14 km2, el més gran del món. Una exposició de llarga durada que ocuparà cada racó i cada comerç de Sant Quirze del Vallès. A més a més, l’Associació vol que aquest projecte sigui supramunicipal, sostenible i respectuós, que dinamitzi el petit comerç i les pimes locals, afavorint la consolidació i el creixement del comerç ja establert i la creació de noves oportunitats de negoci que generin llocs de treball nous i riquesa per al municipi i al mateix temps crear un punt d’atenció per el turisme cultural de qualitat.

L’objectiu és dinamitzar el comerç local i les pimes a nivell local, comarcal i provincial , situant a Sant Quirze del Vallès com la ciutat de l'Art i la Cultura de Catalunya amb una visió de conjunt més àmplia que la merament comercial o empresarial, que transcendeixi en les activitats diàries dels seus habitants i modifiqui els seus hàbits de compra a curt, mitjà i llarg termini. També té l'objectiu d'impulsar la vida associativa, cultural, comercial i empresarial de la localitat per tal d’acabar amb el concepte de població dormitori arrelada entre els habitants.

El tret de sortida del projecte el donarà la presentació institucional que es durà a terme el proper dijous 21 de novembre al Celler de la Masia Can Barra a les 21:00 hores. Posteriorment, la ciutadania podrà gaudir de l’exposició d’obres d’art als comerços a partir del dissabte 23 de novembre a la nit, quan se celebra la “Shopping Night”,  una nit de compres organitzada per l’Associació de Comerciants en què les botigues i els locals comercials del poble estaran oberts. Durant aquesta nit també es desenvoluparan activitats diverses com espectacles, actuacions o performances al carrer.

Com es pot participar?

Comerços i pimes:
Podran participar tots els comerços i empreses del municipi associats a la Associació de Comerciants de Sant Quirze que ho desitgin, sigui quin sigui el seu àmbit d'activitat. La inscripció per participar-hi és obligatòria i es pot fer mitjançant correu electrònic a: info@comasantquirze.cat. Cal que cada participant reservi un espai a l'interior-exterior del seu local per a exposicions i publicitat (artística-comercial). I els i les participants tindran l’obligació d'obrir el comerç en horaris especials per a esdeveniments puntuals designats per l'organització.

Artistes:
Podran participar tots els i les artistes i col•lectius d’art que ho desitgin, sigui quina sigui la seva nacionalitat i edat, i en qualsevol modalitat d'art, sempre que aquest sigui original i propi i es garanteixin estrictament els drets d'autor. La inscripció per participar-hi és obligatòria i es pot fer mitjançant correu electrònic a: info@comasantquirze.cat.. Els temes de participació seran lliures i l’Associació de Comerciants es reservarà el dret d'organització i ubicació d'obres, actuacions, horaris i espais disponibles. El preu de participació durant el primer any serà gratuït i en els períodes següents es determinarà la conveniència d'incloure una quota. El preu de venda de les obres exposades estarà subjecte a les retencions i pagament d'impostos corresponents i a una aportació del 15% del total de la venda per a l'organització.

La durada del projecte serà, inicialment, d’un any, com a prova pilot, i, posteriorment, dos períodes de 5 anys més fins a la seva completa consolidació.