Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Comença la Setmana Solidària

Diumenge s'inaugura la iniciativa amb un espectacle


Comença la Setmana Solidària

Sant Quirze del Vallès celebra una nova edició de la Setmana Solidària, del 17 al 25 de novembre. El lema d'enguany és El repte d'un món sostenible i compta novament amb la participació activa de les diferents oenagés locals mitjançant l'organització de diversos actes de sensibilització.
Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta, la setmana solidària és el millor exponent del que significa la solidaritat i cooperació, amb la participació de totes les ONGs, escoles, entitats i administració, que fan possible integrar tot un seguit d'activitats que sensibilitzen sobre la necessitat d'un món més sostenible tot donant exemple.
Activitats
La inauguració de la setmana, el 17 de novembre, comptarà amb un espectacle de la companyia Més Tumàcat adreçat a infants a partir de 3 anys, que es realitzarà a les 18 hores a la Patronal. El preu de l'entrada és de 6 euros per persona i de 5 pels amics i amigues de Rialles Sant Quirze.
Dijous 21 de novembre, el programa de Ràdio Sant Quirze Som Solidaris, presentat per Laura Roger, farà una emissió especial dedicada a la Setmana Solidària. El mateix dia, el CC Masia Can Feliu acollirà una taula rodona sobre Iniciatives locals cap a una BioCivilització. La setmana es completarà amb cinemafórums: Planet Ocean (Dia 22, a les 18.30 h al CC Masia Can Feliu) i Construint Bio-civilització (Dia 25, 18 h a la Biblioteca) i un mercat solidari de joguines (Dia 24, d'11 a 14 al parc de les Morisques).
Drets dels infants
El dimecres dia 20 de novembre es farà la lectura del manifest del Dia Internacional dels Drets dels Infants als diferents centres educatius locals. En aquesta ocasió i d'acord amb el lema de la setmana, el text versarà sobre el repte de tots i totes d'aconseguir un món sostenible.
Sensibilització a les escoles
L'alumnat de sisè de les diferents escoles de Sant Quirze participarà també en diversos tallers de sensibilització, com ara ConstRuïm el món on volem viure, Percussió Manliké de l'Àfrica Oest o la cura de l'entorn i el reciclatge a Guatemala, desenvolupats cadascun d'ells per oenagés.
La Setmana solidària està organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Sant Quirze pels Infants, Cooperación y Ayuda, Asociación Nuevos Pasos, Acció Solidària del Vallès, Ateneu del Món i Fundació Quetzal, amb la col•laboració de Imago, Rialles Sant Quirze, Dones per Sant Quirze, Ràdio Sant Quirze i Diputació de Barcelona.