Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Activació de la fase d’Alerta del PROCICAT per vent

Les ratxes de vent poden superar els 25 m/s. Es suspenen tots els actes públics al municipi.


Activació de la fase d’Alerta del PROCICAT per vent

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, el CECAT ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’alerta. Avui es preveu que l’afectació serà general a les comarques de Terres de l’Ebre, Tarragona, interior de Lleida i el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona (excepte Alt i baix Empordà) fins  a les 19.00 h, amb ratxes màximes que poden superar els 25 m/s. El vent bufarà de component est, sobretot de gregal. Les ratxes màximes més fortes s’assoliran a les cotes més elevades.

A Sant Quirze del Vallès, el Centre de Coordinació Operativa Local del Pla Municipal de Protecció Civil (CECOPAL) ha activat en fase d’Alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipals per vent davant dels episodis que poden sorgir arran d’aquest temporal. A Les Fonts un arbre ha caigut a la zona de la plaça Nova provocant destrosses en una taulada d’un habitatge i als vehicles propers i, a la zona del Complex Esportiu Municipal de Sant Quirze, hi ha diversos arbres afectats per les fortes ratxes de vent. Els serveis municipals ja han estat activats per fer front a aquests desperfectes i als que puguin anar sorgint. Recordem que per a qualsevol consulta o per informar de qualsevol fet relacionat amb el temporal que ens afecta, podeu trucar a la Policia Local, al 93.721.68.68, o al Servei d’Emergències de Catalunya, al 112.

Informem que els actes previstos per avui han quedat suspesos. Avui dissabte s’havia de celebrar el 17è Aniversari del Servei de Joventut Canya Jove. S’havien organitzat tallers diversos al matí al Centre Cívic Can Feliu i, davant la previsió de pluja, s’havia decidit celebrar el concert d’AlQuadrat a la Patronal. Finalment, totes aquestes activitats han estat suspeses.

Demanem a la població que segueixi aquests consells:

  • Cal evitar deixar testos  o elements decoratius a les terrasses en llocs on puguin caure al carrer.
  • Cal recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant com antenes o mobiliari de terrasses o jardineria.
  • Baixar completament les persianes i tancar portes i finestres. 
  • Evitar tots aquells desplaçaments que no siguin estrictament necessaris. 
  • En cas que sigui imprescindible desplaçar-vos per carretera, feu-ho extremant les precaucions, sobretot a Autopistes i vies ràpides. I, especialment camions i caravanes. Informeu-vos prèviament de l'estat de la xarxa  viària trucant al 012 (telèfon d'informació al ciutadà) o a la web del Servei Català de Trànsit (http://www20.gencat.cat/portal/site/transit). 
  • Anar amb precaució en totes les activitats a l'aire lliure. 
  • Estigueu atents a la informació meteorològica.