Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Tres entitats solidàries santquirzenques presenten el projecte conjunt de construcció d'una escola al Senegal

Es preveu que la formació es pugui començar al setembre de 2014


Tres entitats solidàries santquirzenques presenten el projecte conjunt de construcció d'una escola al Senegal

  Dijous 14 de novembre 2013, la sala d’actes de la Masia de Can Feliu va acollir la presentació a la població de Sant Quirze del Vallès del projecte per la construcció del centre de formació “Karogen Assk” a Thionck-Essyl, Senegal. Aquest projecte destaca principalment per unir tres entitats solidàries santquirzenques en un mateix objectiu: aconseguir la construcció d'un centre de formació al Senegal. El projecte el lideren de manera conjunta Acció Solidària Vallès, Ateneu del Món i Cooperación y Ayuda. 

La presentació de l'acte va anar a càrrec de Teo Herruzo, president de Acció Solidaria Vallès, qui va explicar que fruit dels anys que porten treballant a la zona, es va veure la necessitat de crear una escola de formació professional i alfabetització.
A continuació, el grup de BASE A, un col·lectiu d’arquitectes que es dediquen a treballs de construcció per projectes de solidaritat amb la col·laboració de l’ UPC de Barcelona i el Vallès i Voluntariat Universitari, va explicar el projecte de construcció que ells mateixos portaran a terme. Aquest, consta de tres edificis, un pou i una zona de cultiu, la construcció dels quals es preveu que estigui enllestida en tres anys.
El col·lectiu Base A, ens ha explicat les seves prioritats a l’hora de construir: sostenibilitat ambiental, empoderament social, localització de materials de la zona, aprofitament de les característiques de la zona i respecte al medi ambient. La col·laboració de la població per ajudar a la construcció de l’edifici serà vital.
El proper mes de gener comença a construir-se el primer edifici, és a dir, la zona  d’aules i està previst que la construcció d’aquesta primera fase finalitzi el mes de juny.
Alfabetització i formació professional
Segons van explicar en el decurs de la presentació, es preveu que la formació s'iniciï el proper mes de setembre de 2014. Aquesta formació s'adreçarà principalment a dones, adults i adolescents. Pel que fa als cursos, se'n preveuen fer d'alfabetització i de formació professional, així com d'agricultura i informàtica. El centre de formació comptarà en les seves instal·lacions i facilitats amb una biblioteca, una fotocopiadora i una aula d'ordinadors. L'equip d'arquitectes, als quals la organització agraeix molt la seva professionalitat, ha presentat una maqueta de l'edifici on es pot apreciar la forma, la coberta i el sistema de ventilació. 
Altres suports
Durant la presentació es va explicar també el treball de recerca de tres alumnes de l'institut, la Sílvia, l'Andrea i l'Ariadna, que han realitzat una revista explicant el projecte de construcció, servei i funcionalitat del centre. Tots els guanys aconseguits amb la venda de les revistes es destinaran al projecte A NARÉ.