Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Comença la Setmana Solidària

El lema d'enguany és "El repte d'un món sostenible"


Comença la Setmana Solidària

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha donat el tret de sortida a la Setmana Solidària amb la inauguració diumenge de l’espectacle “Més tumacat” de la companyia Rialles, a La Patronal. L’acte va estar presidit per la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, qui va destacar la importància de consolidar iniciatives com aquesta, “com a gran exponent del que significa la solidaritat i la cooperació, amb la participació de totes les ONGs, escoles i entitats. Una manera d’integrar tot un seguit d’activitats que sensibilitzen sobre la necessitat d’un món més sostenible”.
El lema d'enguany és El repte d'un món sostenible i compta novament amb la participació activa de les diferents oenagés locals mitjançant l'organització diversos actes de sensibilització. Les activitats continuen dijous 21 de novembre, amb el programa de Ràdio Som Solidaris, presentat per Laura Roger, que farà una emissió especial dedicada a la Setmana Solidària. El mateix dia, el CC Masia Can Feliu acollirà una taula rodona sobre Iniciatives locals cap a una BioCivilització. La setmana es completarà amb cinemafórums: Planet Ocean (Dia 22, a les 18.30 h al CC Masia Can Feliu) i Construint Bio-civilització (Dia 25, 18 h a la Biblioteca), un mercat solidari de joguines (Dia 24, d'11 a 14 al parc de les Morisques).
Drets dels infants
El dimecres dia 20 de novembre es farà lectura del manifest del Dia Internacional dels Drets dels Infants als diferents centres educatius locals. En aquesta ocasió i d'acord amb el lema de la setmana, el text versarà sobre el repte de tots i totes d'aconseguir un món sostenible.
Sensibilització a les escoles
L'alumnat de sisè de les diferents escoles de Sant Quirze participaran també en diversos tallers de sensibilització, com ara ConstRuïm el món on volem viure, Percussió Manliké de l'Àfrica Oest o la cura de l'entorn i el reciclatge a Guatemala, desenvolupats cadascun d'ells per oenagés.
La Setmana solidària està organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Sant Quirze pels Infants, Cooperación y Ayuda, Asociación Nuevos Pasos, Acció Solidària Vallès i Fundació Quetzal, amb la col•laboració de Imago, Rialles Sant Quirze, Dones per Sant Quirze, Ràdio Sant Quirze i Diputació de Barcelona.

Podeu consultar el programa complet de la Setmana Solidària aquí: Programa de la Setmana Solidària