Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La fibra òptica arriba a Sant Quirze del Vallès el primer trimestre de 2014

El 80% de les llars disposaran d’aquesta instal·lació l’any vinent


La fibra òptica arriba a Sant Quirze del Vallès el primer trimestre de 2014

Sant Quirze del Vallès disposarà de fibra òptica l’any vinent. Telefónica està impulsant el desplegament de fibra òptica a Sant Quirze del Vallès amb l'objectiu de dotar d'aquesta tecnologia a la ciutat. El 80% de les llars i empreses del municipi disposaran de fibra òptica l’any vinent. El desplegament començarà el primer trimestre.
El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, per explicar-li el detall de les obres de desplegament, que serà progressiu i permetrà als santquirzencs i les santquirzenques accedir als nous serveis de fibra de manera gradual i en funció de la zona de residència. Segons que ha manifestat l’alcaldessa “aquesta instal·lació suposarà que llars i empreses disposin d’accés a nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació. Com a alcaldessa, és una satisfacció haver aconseguit aquesta fita, doncs és una prioritat del govern municipal;hem treballat molt per fer-la realitat i ara situa el municipi entre les ciutats més avançades tecnològicament”.

Beneficis de la fibra òptica
El desplegament de fibra òptica es portarà a terme també als polígons industrials. Així, un bon nombre de petites i mitjanes empreses, disposarà de fibra òptica aquest proper any.   Les obres s’emmarquen en el pla de desplegament d‘aquesta tecnologia a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona. El pla preveu que més de la meitat dels 3 milions de llars de tota Catalunya accedeixin a aquesta tecnologia ultra ràpida a finals de 2013. Catalunya serà la primera comunitat que aconsegueix un percentatge tan elevat de penetració d'aquesta tecnologia, ja que una de cada dues llars estarà en condicions de gaudir d'aquest servei a finals de l’any vinent.
La inversió de Telefónica també té com a objectiu accelerar la inclusió digital i potenciar la incorporació de tots els ciutadans a la Societat de la Informació per millorar la qualitat de vida.
L'Agenda Digital Europea preveu que el 50% de les llars estiguin connectades a xarxes d'accés a internet amb velocitat de 100 Mbs l'any 2020, mentre que l'Estratègia 2011-2015 del Plan Avanza 2 exigeix disposar de banda ampla a 100 Mbs per al 20% de la població l'any 2015.

Xarxa mòbil
La fibra òptica des de la central fins al domicili o empresa del client és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món.
En l'àmbit domèstic, els 100 Mb reals que ofereix la fibra permeten TV d'alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultraràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació.
La que està construint Telefónica és una xarxa totalment nova que potenciarà tecnològicament el teixit empresarial de Catalunya, modernitzarà les formes de treballar facilitant l'acompliment quotidià a autònoms i pimes, prestarà millors serveis als ciutadans per accedir a totes les possibilitats del món digital i farà l'Administració més eficient i àgil.
No només la banda ampla fixa, sinó també la mòbil es beneficia de la xarxa de fibra, ja que més del 70% del tràfic de dades mòbils discorre a través de connexions wifi.
En comparació amb altres solucions híbrides de fibra combinada amb cable coaxial, el desplegament de fibra òptica fins a la llar ofereix les millors prestacions, no només en velocitats de baixada, sinó també de pujada a la xarxa, facilitant i fent més àgil la gestió de tots els serveis, aplicacions i continguts que són al núvol.

On consultar les característiques:Les característiques de la fibra òptica es poden consultar al següent enllaç: http://www.mifibraoptica.movistar.es.