Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, afirma que el soterrament de les línies d’alta tensió serà una realitat

Les declaracions les fa en el marc de la recepció ciutadana de Festa Major, que va començar ahir amb la inauguració de l’exposició de l’artista local Tom Carr “Reverberatio”


L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, afirma que el soterrament de les línies d’alta tensió serà una realitat

L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, va afirmar ahir amb contundència que el soterrament de les línies d’alta tensió serà una realitat, doncs aquest mes de setembre se signarà un acord d’intencions entre l’ICAEN, Fecsa-Endesa i l’Ajuntament  “ara podem dir que hem travessat el punt de no retorn, el projecte tècnic i l’estudi financer em permeten afirmar que la retirada de les línies és una realitat. L’operació de Cobega ens produirà plusvàlues per més de sis milions i mig d’euros. I aquests es destinaran íntegrament al soterrament.”. Mundi explicava així el projecte de transformació que es donarà a la zona de Cobega, un espai industrial de 60.000 metres quadrats sense cap ús actual, que esdevindrà un parc empresarial d’última generació, a més de comptar amb un hotel, una zona residencial amb 140 habitatges de protecció oficial i zones verdes. La primera valoració que s’ha fet és de 20 milions d’euros, a pagar entre els tres actors que hi intervenen: Ajuntament, Generalitat i Fecsa-Endesa.

Mundi va afegir que “la redacció del projecte i la seva tramitació administrativa suposarà un termini de dos anys i mig. I les obres es poden allargar tres anys més. Però és cert que fins ara no hi havia un tret de sortida clar i ara, l’hem fet realitat”.

L’alcaldessa va explicar també alguns dels projectes claus de l’actual equip de govern, com ara el fet d’haver donat viabilitat industrial a la zona de l’ABB, instal·lada a precari des de fa més de 30 anys: “d’aquesta manera posem en valor el triangle de Can Llobet, a l’entrada a Sabadell, amb una zona de serveis hotelers, benzinera i indústria”.

Finalment, l’alcaldessa va fer referència a la difícil situació econòmica que es pateix arreu i a “les polítiques en aquest sentit que com a Ajuntament ens sentim amb la responsabilitat, que no amb la competència, de fomentar. Can Barra, el que era un edifici buit ara ha esdevingut un espai ple d’activitats. I aquesta és la línia que seguirem en els propers mesos: continuar lluitant contra la crisi, gestionant bé els escasos recursos que tenim i posant en marxa nous projectes i equipaments amb l’ajut de la iniciativa i la inversió privada”.

L’acte va continuar amb la inauguració de l’exposició “Reverberatio” de l’artista local Tom Carr. La mostra recull obres de l’artista de 1974 a 2009 i es podrà veure fins el 29 d’octubre.

L’artista és un dels més actius en aquest tipus de muntatges i instal·lacions lumíniques. La seva capacitat per integrar disciplines plàstiques que Tom Carr sigui un dels artistes més reconeguts pel que fa a les intervencions a l’espai públic. La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració de Caixa Tarragona, Anortec i la Diputació de Barcelona.

Totes les escoles del municipi ja han manifestat el seu interès a realitzar visites guiades a l’exposició. Carr va afirmar ahir que se sent “plenament satisfet d’exposar al meu municipi i de portar el nom de Sant Quirze arreu. Espero que amb aquesta exposició pugueu copsar el que intento plasmar en cada una de les meves obres”.

L’acte va continuar amb un refrigeri als exteriors de Can Barra, acompanyat musicalment pel grup local Sin ensayo.