Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Educació, prioritària a SQV

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès dedica 1.671.318 euros a l’Educació


L’Educació, prioritària a SQV

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès dedica un total de 1.671.318,12 euros a les escoles del municipi, en molts casos més enllà de les seves competències.
En primer lloc, i pel que fa a la despesa corrent, cal remarcar que el funcionament de les sis escoles del municipi, l’escola municipal de música, l’escola municipal d’adults, l’escola bressol i l’institut suponen un cost anual aproximat de 622.000 euros. El principal volum de despesa se centra en la neteja dels edificis, que aquest 2013 ha significat un total de 399.000 euros. El segueixen l’electricitat, amb 91.000 euros, el manteniment general amb 75.000 euros i el gas, amb 66.000 €. A aquestes xifres caldria sumar-hi les despeses d’aigua, molt inferiors als volums anteriors, i les quatre persones destinades a tasques de manteniment, tres de les quals formen part dels plans d’ocupació. Al 2014 aquestes inversions es veuran incrementades donades dels previsons d’augments dels subministraments energètics.
D’altra banda, cal destacar el pressupost amb què compten els programes educatius, que s’impulsa amb diverses iniciatives, tant a nivell intern com extraescolar, fruït del consens amb el personal docent i les ampes. Així, es desenvolupen iniciatives com Sant Jordi, accions en col·laboració amb les ampas i projectes educatius municipals. Una dotació que es contempla amb el projecte Campus Ítaca i el Sant Quirze Actiu. També s’inclouen iniciatives relacionades amb l’emprenedoria entre el jovent.
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès també subvenciona els projectes educatius i les propostes d’activitats dels centres, mitjançant convenis. En total, més de 110.000 euros.
En la mateixa línia, cal remarcar que l’educació al municipi, a banda de les escoles i l’institut, compta amb tres elements bàsics: l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera, l’Escola Municipal de Música Can Barra, i l’Escola Bressol Municipal El Patufet. L’Escola Municipal d’Adults ha arribat als seus 30 anys de trajectòria i compta amb 400 alumnes. Per la seva part, l’escola bressol té 135 places i ofereix un servei adaptat a les necessitats de la ciutadania. En la mateixa línia, l’escola de música compta amb un projecte educatiu innovador, una àmplia trajectòria i una ubicació emblemàtica: la Masia de Can Barra. Per tot això, la inversió en aquests tres elements és clau per al govern local, així com ho són els ajuts i beques al seu alumnat. En el cas de l’escola bressol i l’escola de música per un import de 100.000 euros.

De fet, segons que ha manifestat la tinent d’Alcaldia de Serveis Personals i regidora d’Educació, Mercè Vallès, “hem començat el curs un any més prioritzant uns bons equipaments, de qualitat, que donin resposta  les necessitats que cada centre i que permetin desenvolupar tant les activitats ordinàries com les extraescolars de forma correcta. A més, també hem ajudat part de l’alumnat amb ajuts.” De la mateixa manera, l’alcaldessa, Montserrat Mundi ha insistit en què “tot això respon a la nostra política de continuar fent de Sant Quirze un referent a la comarca i al país a nivell d’educació pública i crec que és un objectiu complert. A més, cal remarcar que tot això ho aconseguim gràcies a la bona sintonia amb el personal docent i les Ampas”.