Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple aprova el Pressupost Municipal per a 2014 amb un total consolidat de 20.163.059,97 euros

El pressupost de l’exercici té com a objectiu potenciar serveis, equipaments i millorar la qualitat de vida


El ple aprova el Pressupost Municipal per a 2014 amb un total consolidat de 20.163.059,97 euros

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir el Pressupost Municipal per a 2014 amb els vots favorables del govern, format per CiU, PSC i PP. Els grups Junts per Sant Quirze i ICV-EUiA van votar en contra.
Els objectius d’aquest pressupost se centren en aconseguir un Sant Quirze millor, amb millors serveis i equipaments per a la ciutadania i molta més qualitat de vida, sempre mantenint la prudència econòmica.
Segons que va manifestar ahir l’alcaldessa, Montserrat Mundi “Aquest pressupost és fruit de la bona gestió econòmica que s’ha anat fent tots aquests anys. De la bona gestió i de la bona feina feta, tant tècnica com política. Estem vivint una crisi econòmica llarga i profunda, però en aquest entorn, estic orgullosa de com estem a Sant Quirze del Vallès, de com estem a nivell d’Ajuntament i de poble. Segur que en altres temps hauria aprofitat per fer moltes coses que no es van fer i que ara són molt difícils de fer. Però m’ha tocat ser alcaldessa en un dels moments més difícils de l’economia. Vivim un moment molt difícil a nivell de país i d’Estat, i una mica menys a nivell d’Ajuntament. Per això, hem sumat esforços i hem presentat un pressupost que és la conclusió d’anys de bona gestió”.

El pressupost en xifres
El pressupost municipal per a 2014 de l’Ajuntament és de 19.431,29 euros. L’empresa municipal COMU comptarà amb un pressupost de 731.238,68 euros. Per tant, el pressupost total consolidat ascendeix a 20.163.059,97 euros.
Pel que fa als ingressos, aquests sumen un total de 19.431.821,29 euros, davant dels 19.431.821,29 corresponents a les despeses.
Respecte les despeses, un 30% correspon a serveis urbans, manteniment i transports; seguides per economia i serveis interns, serveis a les persones, presidència i desenvolupament urbà i sostenibilitat. Per conceptes, cal remarcar que el 44% de les despeses es destinen a la qualitat de vida i els equipaments i el 23% al servei a les persones. Per contra, només un 13% correspon a finançament i endeutament, davant d’un 10% a mobilitat i seguretat, un 23% a serveis a les persones i un 10% a l’estructura de l’Ajuntament.
Inversions
En l’àmbit de les inversions, que sumen més de 1,5 milions d’euros, cal remarcar que les principals actuacions s’orientaran a la millora de la Patronal; la reforma de la Masia de Can Feliu; la millora del Parc de Can Feliu i a les baranes i el pont de la riera de les Fonts. També es treballarà l’enllumenat, zones verdes, clavegueram, cementiri, equipaments esportius i educatius i altres serveis.
La remodelació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana conforma també part d’aquestes inversions, prioritzant aquest servei des de diversos àmbits.
Endeutament
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès tancarà el 2013 amb un endeutament del 36,14%, quan el màxim legal és del 110%. El 2014 es demanarà un crèdit de 657.000 euros per finançar inversions, però s’amortitzarà deute per valor de més de 1,7 milions d’euros. Per tant, l’endeutament baixarà fins al 30,41%.La reducció de l'endeutament ha estat considerable des de 2006, any en què aquest se situava en el 73,57%. Actualment, s'ha rebaixat a la meitat, fins i tot en plena crisi, amb menys ingressos i oferint més i millores serveis. Una de les claus és que quan s'ha demanat un crèdit nou, el que s'ha amortitzat aquell any ha estat superior. Així, sempre s'ha anat restant deute, com passarà aquest 2014.