Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament comença a preparar les tasques per a les Eleccions Europees al maig de 2014

La pàgina web anirà actualitzant informació al respecte


L’Ajuntament comença a preparar les tasques per a les Eleccions Europees al maig de 2014

L’Ajuntament ha començat a preparar les tasques per a la celebració de les Eleccions Europees que tindran lloc el proper 25 de maig de 2014. Es tracta de la vuitena legislatura d’aquests comicis, que se celebren des de 1979 per sufragi universal directe, lliure i secret. Els diputats de l’eurocambra són elegits en cada Estat membre per separat i el mandat és de cinc anys renovable.

A mesura que s’acosti la cita electoral l’Ajuntament difondrà tota la informació d’interès relacionada amb aquests comicis. A l’apartat “eleccions” de la pàgina web municipal trobareu el calendari electoral, qui pot votar, on es pot votar, partits i candidatures, escrutini en línia, etc.

Cens electoral

A més dels nacionals, podran participar els ciutadans de la Unió Europea, residents a l’estat, amb majoria d’edat en la jornada electoral:

- Inscrits al Padró Municipal d’Habitants (tancament del cens l’1 de febrer de 2014.
- Pels ciutadans no espanyols, manifestació per escrit de voluntat de votar a l’estat.

Durant aquest mes els ciutadans d’altres països de la UE que no hagin manifestat mai l’exercici al dret de sufragi han rebut una carta informativa de l’Oficina del Cens Electoral per tramitar-ho. La declaració es pot retornar per correu postal gratuït, a través d’Internet o acudint a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, fins al 30 de gener d’enguany.

Col·legis electorals

No hi haurà canvis en la ubicació dels locals electorals respecte als últims processos electorals. Tanmateix, el nombre de meses per aquest procés serà de vint, atenent a les instruccions de l’Oficina del Cens Electoral.

Així, els col·legis electorals seran l’Escola el Turonet (secció 1), Escola Onze de Setembre (seccions 2 i 7), Centre Cívic Torre Julià (secció 3, de les Fonts), Biblioteca Municipal, (secció 4), Escola Lola Anglada
(seccions 5 i 12), Casal d'Avis (seccions 6 i 11), Local Social Municipal (secció 9) i la Patronal (secció 8 i 10).

A partir del març, podreu consultar per Internet a quin local electoral podeu votar.