Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Comença el desplegament de la fibra òptica a Sant Quirze del Vallès

Tècnics de Telefónica presenten sol·licituds a les comunitats de veïns


Comença el desplegament de la fibra òptica a Sant Quirze del Vallès

Ja ha començat el desplegament de la FTTH (Fiber to the Home, fibra òptica) a Sant Quirze del Vallès. En aquests moments, els tècnics de Telefónica estan sol·licitant autorització per realitzar aquest cablejat al veïnat del municipi. El desplegament es realitzarà principalment per la canalització existent actualment, tal i com requereix la normativa.
En el moment en què la fase de desplegament inicial estigui completa, es portarà la fibra a l’interior dels habitatges d’aquells clients que ho demanin.
L’Ajuntament es troba al corrent d’aquest desplegament i és Telefónica qui davant de qualsevol desperfecte ocasionat durant el desplegament es responsabilitza tal i com s’exposa a la sol·licitud d’autorització. De fet, en els propers dies els tècnics de Telefónica presentaran les sol·licituds per a la signatura de presidents o administradors de finques.Cal destacar també que en els plans d’inversions de Telefónica pel 2014 es preveu cablejar amb FTTH els polígons industrials del sector sud-oest, Can Torres Can Llobet i Can Feu.

Recordem que la fibra òptica permet accedir a Internet a una velocitat de baixada de 100Mb, deu vegades més ràpid que un ADSL, i pujar arxius o fotografies a 10Mb. La televisió en alta definició (HD) és un dels seus serveis associats.

Segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “Sant Quirze del Vallès és un municipi amb un alt ús de noves tecnologies i per tant, la instal·lació de fibra òptica és bàsica. És una prioritat del govern municipal treballar aquest tema i seguir-lo molt d’aprop. I així ho estem fent, de manera que no només tinguem un bon ADSL sinó una connexió de fibra que ens ofereixi uns beneficis adients a les demandes de la nostra ciutadania. Estem molt satisfets i treballarem per tancar aquest tema amb èxit”.


Per conèixer la cobertura FTTH la ciutadania i les empreses del municipi poden fer-ho mitjançant una trucada al 1004 o al 900101010. Aquesta informació també està disponible en els punts de venda Movistar de Sant quirze o mitjançant el web: www.movistar.es/fibra.
Més informació sobre la tecnología FTTH: http://www.mifibraoptica.movistar.es/te-echamos-una-mano/preguntas-frecuentes.