Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Servei d’Igualtat ha atès 42 casos de violència masclista durant el 2013

L'Escola d'Adults acull tallers orientats a prevenir aquests casos


El Servei d’Igualtat ha atès 42 casos de violència masclista durant el 2013

El servei d’atenció psicològica per a dones del servei d’Igualtat municipal ha atès un total de 66 dones durant el 2013. D’aquests casos, 42 han estat de violència masclista. De les diferents formes de violència (física, psicològica, econòmica o sexual), la més freqüent ha estat la psicològica, que és la més difícil de detectar per la pròpia víctima.
La violència psicològica comprèn tota conducta o omissió intencional que produeixi en una dona una desvaloració o un patiment, per mitjà d’amenaces, humiliació, vexacions, exigencia d’obediència o submissió, de coerció verbal, insults, aïllament o qualsevol altra limitació del seu àmbit de llibertat.
Qualsevol dona que es trobi en una situació de violència o qualsevol persona que conegui o sospiti d’algun cas, pot adreçar-se al Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones, situat a l’av. del Vallès, 97-99 (927216800), on es troba el Servei d’Igualtat. Per a situacions d’emergència cal trucar al 112. L’Institut Català de les Dones diposa del número 900 900 120, que ofereix atenció continuada de 24h.
En aquest sentit, aquest mes de gener el servei d’Igualtat i l’Escola d’Adults han organitzat dos tallers de prevenció de violènica masclsita a l’Escola d’Adults l’Olivera. El primer, que va tenir lloc el passat dia 15, va estar presentat per la regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, que va insistir en què “és imprescindible que tota la societat, homes i dones, rebutgem els comportaments violents i discriminatoris cap a les dones, doncs malauradament veiem cada dia que tots els recursos i suport de les administracions no són suficients per frenar aquesta violència estructural.”
Durant el taller es va parlar de les causes de la violència, dels tipus de violència, dels àmbits on s’exerceix, les conseqüències d’aquesta sobre la salut i la vida de les dones i els fills i filles. El proper taller tindrà lloc el dia 22 de gener.
Prevenir la violència masclista és un dels objectius de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, per aquest motiu des del Servei d’Igualtat municipal es realitzen tallers preventius als centres educatius i es potencien accions per promoure la igualtat de gènere, ja que la violència masclista es sustenta en les desigualtats entre dones i homes. D’acord amb la Llei del dret de les dones a l’eradicació de la violència masclista, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2008, la violència masclista és la manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat.