Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Més de 3000 persones han fet ús del Servei de Joventut durant 2013

Les Nits Joves i la iniciativa “Fes estiu al Canya Jove”, entre les activitats més exitoses


Més de 3000 persones han fet ús del Servei de Joventut durant 2013

Més de 3000 persones han fet ús del Servei de Joventut de l’Ajuntament, incloent-hi activitats de dinamització, iniciatives com ara tallers i campanya informatives, entre d’altres.
Un total de 880 persones han fet ús de la dinamització que ofereix el Servei Aquesta activitat inclou ludotardes, tallers de llarga durada, tallers monogràfics i cinefòrums, entre d’altres. Segons que ha manifestat la regidora de Joventut, Míriam Casaramona, “l’increment d’usuaris del servei ha estat molt satisfactori i per tant, podem fer una valoració molt positiva del seu funcionament durant 2013. Pensem que cada vegada impliquem més jovent i aquesta és una forma de fomentar la identitat de pertinença al municipi entre les generacions més joves”.
Entre les activitats més exitoses, destaquen les Nits Joves, amb 1.017 participants, incloent-hi els projectes “Mou-te a la nit, enganxa’t a l’esport”, contes, cinema a la piscina i concerts. Unes propostes que tenen com a objectiu fomentar, entre d’altres, l’ús no comercial de la nit com a alternativa de lleure i oci.
Pel que fa a la iniciativa “Fes estiu al Canya Jove”, aquesta ha comptat amb un total de 399 usuaris. Un èxit similar al de la campanya “Informa’t per a decidir millor”, amb 209 participants. Aquesta campanya s’ha centrat en els itineraris formatius adreçats sobretot als estudiants a partir de 4rt d’ESO que inclouen activitats a l’aula, xerrades als pares i mares, assessoria específica al servei d’informació juvenil i al programa PIDCES.
Respecte la campanya “Estic boníssim@ tal com sóc”, 298 persones van treballar els hàbits saludables i la prevenció de riscos associats a l’alimentació i autopercepció.
També s’ha treballat la igualtat de gènere mitjançant la iniciativa “Talla amb els mals rotllos”. Les regidories d’Educació i Igualtat han treballat transversalment amb Joventut per tal que un total de 203 joves hagin participat en aquestes  diverses iniciatives, com tallers o concurs de carta a un maltractador.
Finalment, 274 persones van formar part de la campanya “Sex Jove”, organitzada amb l’objectiu de fomentar hàbits saludables en les relacions entre iguals i prevenir els riscos associats a la sexualitat del jovent.