Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès posa en marxa el projecte SQ Polígons Actius

L'objectiu és potenciar el teixit productiu del poble


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès posa en marxa el projecte SQ Polígons Actius

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, des de la regidoria de Promoció Econòmica i amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa el projecte “SQ polígons Actius” amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels polígons industrials del municipi, treballant de forma transversal i en col·laboració público-privada. En aquest sentit, el Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, va ser ahir al matí l’escenari de la primera jornada de treball entre l’adminstració local i un grup d’empreses dels cinc polígons de Sant Quirze: Can Casablanques, Can Corbera, Can Canals, Can Feu i Can Torras- Can LLobet, les quals havien demostrat interès reiterat, a l’àrea de Promoció Econòmica, en dissenyar  accions per afavorir  tant els serveis com el manteniment, mobilitat i seguretat als polígons.
En aquesta primera trobada, presidida per l’alcaldessa, Montserrat Mundi, i el regidor de Promoció Econòmica, Toni Rueda  es va presentar el pla d’acció del projecte. Aquest consisteix inicialment en fer un estudi de l’estat actual dels polígons mitjançant una enquesta a totes les empreses censades, i a partir dels resultats constituir comissions de treball integrades per personal de l’administració local i les empreses i implementar conjuntament les accions que en els resultats de l’enquesta hagin sorgit com a  prioritàries.  Per realitzar l’estudi l’Ajuntament compte amb el serveis  del Departament  de Polígons de Pimec. 
L’alcaldessa Montserrat Mundi va manifestar  que “ des de l’Ajuntament som conscients que cal millorar l’estat i la imatge dels polígons industrials, per retenir talent i captar-ne de nou.  Ens importa el nostre teixit productiu i en la mesura de les nostres possibilitats farem que aquest projecte pugui aportar a les empreses un valor afegit considerable, donat que amb un teixit productiu fort, el municipi en global esdevé més competitiu “. En aquest sentit Mundi va destacar “ la importància de la col·l aboració público-privada, per assolir resultats, ja que en el moment actual toca  aplegar voluntats i cooperar”.
Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica. Toni Rueda va exposar que “des de fa uns anys la relació entre el teixit productiu del municipi i l’Ajuntament s’ha intensificat, gràcies a la tasca d’apropament  i de generació de  confiança que ha propiciat l’àrea de Promoció Econòmica amb l’objectiu de millorar la competitivitat territorial.  Des de la regidoria, s’ha fet una reflexió atenent a les  inquietuds que les empreses han anat expressant, i amb l’equip tècnic s’ha concebut el “SQ Polígons Actius”, el primer pas per tenir un pla d’actuació integral dels polígons d’activitat econòmica”.  Durant al seva intervenció Rueda va informar que l’Ajuntament ha arribat a un acord amb Telefónica per desplegar, durant aquest 2014, la fibra òptica al 80% del municipi, i que en els plans  d’inversions de la companyia també entra  cablejar amb FTTH els polígons Industrials de Sant Quirze: Sector Sud-Oest/ Can Torras - Can Llobet, Can Casablanques i Can Feu. Aquesta acció de millora se sumarà a la que ja van acordar les empreses assistents per negociar, en bloc, i a través de Pimec,  la factura elèctrica per a totes les empreses interessades.
 D’altra banda els assistents es van comprometre a fer d’altaveus amb la resta de pimes del municipi perquè responguin l’enquesta que, la setmana vinent, des del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra s’enviarà a totes les empreses de Sant Quirze del Vallès, per poder elaborar l’estudi de l’estat dels polígons, donat que aquest és un projecte obert per generar el màxim de complicitats a favor del territori. Des de Can Barra també s’ anirà informant de les properes accions que es realitzaran en el marc del projecte.