Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès suma recursos a favor de l'emprenedoria

L'objectiu és oferir un servei supramunicipal d'atenció als emprenedors


Sant Quirze del Vallès suma recursos a favor de l'emprenedoria

Els Ajuntaments de, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès  i el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo), han arribat a un acord de col.laboració per treballar conjuntament al territori, el programa de foment de l’emprenedoria i creació de llocs de treball “Catalunya Emprèn”, impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta unió permetrà, durant el 2014, oferir un servei d’atenció a persones emprenedores a nivell supramunicipal, arribant a una població de 200.518 habitants, el 22,3% de la població de la comarca, distribuits en 13 municipis:  els tres ajuntaments que formen l’agrupació, més les localitats que s’han integrat dins l’àmbit d’actuació del Copevo per no disposar de servei d’emprenedoria propi, com Montcada i Reixach, Ripollet o Matadepera entre d’altres.
El programa Catalunya Emprèn vol activar i potenciar totes les capacitats del país per crear noves empreses que generin riquesa i llocs de treball, a banda de constituir i sostenir una xarxa público-privada que reuneixi i coordini tots els agents del territori compromesos en la formalització de nous projectes empresarials. L’objectiu del programa és contribuir al sorgiment de projectes d'èxit i de llarg recorregut i fer de Catalunya un referent global de societat amb iniciativa i esperit emprenedor, capaç de crear ocupació de qualitat i benestar per a tots els ciutadans.
Aquesta col.laboració permetrà optimitzar al màxim els recursos econòmics que els Ajuntaments de Barberà, Castellar, Sant Quirze i el Copevo rebin  de la Generalitat de Catalunya  per executar el programa, basat en assessorar, formar i realitzar tasques de consolidació empresarial entre els usuaris. D’altra banda, el treball amb xarxa  també ha de servir per posar de manifest el potencial econòmic i social d’aquestes poblacions, totes elles, amb una contrastada trajectòria en l’àmbit de l’emprenedoria.