Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El director de l’SCT presenta a Sant Quirze del Vallès el Pla Local de Seguretat Viària

La iniciativa té com a objectiu mantenir el baix nivell d'accidentalitat


El director de l’SCT presenta a Sant Quirze del Vallès el Pla Local de Seguretat Viària

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat avui el Pla Local de Seguretat Viària(PLSV) de Sant Quirze del Vallès(Vallès Occidental), juntament amb l’alcaldessa del municipi, Montserrat Mundi i Mas i el tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciutadana, Jaume Cols.

A la presentació del Pla al consistori,Isern ha subratllat que “és el moment oportú per presentar aquest Pla, doncs ens permetrà millorar la sinistralitat en un 15% i, alhora, ens permetrà anar-lo adaptant i millorant conforme avanci”. Com ja va avançar el director de l’SCT a principis d’any “Enguany incorporem una novetat: a l’alumnat de secundària els donarem formació real en motocicleta; uns cursos vitals que fomenten la seguretat vial”. D’altra banda, l’alcaldessa i el tinent d’Alcalde, han agraït el suport de l’SCT i han afirmat que “la bona col·laboració entre l’Ajuntament i el Servei Català de Trànsit han permès signar aquest Pla que esdevé clau per al municipi i assegura la nostra correcta mobilitat, alhora que fomenta el baix nivell d’accidentalitat”.

Els objectius principals del PLSV de Sant Quirze del Vallès, un municipi amb gairebé 19.000 habitants, és mantenir el baix nivell d’accidentalitat viària i de víctimes i sobretot disminuir el nombre d’atropellaments. Convé remarcar que Sant Quirze del Vallès, durant els tres anys analitzats (2010-2012) per a la redacció del pla local de seguretat viària, s’ha situat per sota (1,5) de la mitjana catalana (2,1) de sinistres viaris amb víctimes per 1.000 habitants en zona urbana. 

Des del 2006 i fins al 2012 es van redactar 135 plans locals de seguretat viària, que inclouen tots els municipis capital de comarca, els més grans de 20.000 habitants i aquells que van sol·licitar disposar-ne d’un. En total, aglutinen el 76,86% de la població de Catalunya. A més, al llarg del 2013 es van redactar 21 nous plans, es va fer seguiment de 22 més redactats al 2010 i, a més, se’n van avaluar 15 de redactats l’any 2007.