Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

El primer grup d'alumnes de tercer d'ESO de l'Institut finalitza el Programa "Sigues Emprenedor"

Deu joves han gaudit d'un programa en llengua anglesa per fomentar les seves capacitats de gestió i lideratge d'un projecte empresarial.


El primer grup d'alumnes de tercer d'ESO de l'Institut finalitza el Programa "Sigues Emprenedor"

Un total de 10 joves de l’Institut Sant Quirze van presentar a finals de gener el resultat del treball realitzat gràcies a la seva participació en el programa Sigues Emprenedor de la Fundació Escola d’Emprenedors i finançat per l’Ajuntament, des del Centre de Desenvolupament Econòmic  Masia Can Barra. El projecte consisteix en realitzar un pla d’empresa a través de 15 sessions de formació impartides íntegrament en llengua anglesa que combina alhora el foment de les seves capacitats de gestió i lideratge amb la pràctica de la llengua.
 

Distribuïts en cinc grups, els i les alumnes participants van presentar la seva idea de negoci, i dos d’ells, per decisió dels docents de l’institut i de l’escola d’emprenedors, va resultar-ne guanyadors i seran els escollits per presentar el projecte en el transcurs d'un acte que, des de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, s'esta dissenyant, amb l'emprenedoria com a protagonista.
 
Aquesta setmana começa el programa el segon grup de tercer d'ESO, format per 15 alumnes i com a novetat s'inicia un grup de 21 alumnes de primer de batxillerat, a petició de la Direcció de l'Institut.
 
Alt nivell dels projectes
Segons l’equip que ha conduït aquesta experiència, cal destacar l’alt nivell dels projectes, així com l’actitud positiva que han mantingut tots els alumnes vers l’optativa d’emprenedoria. Una tècnica de Promoció Econòmica ha fet el seguiment de totes les classes.
L’Ajuntament va arribar a un acord, el curs passat,  amb la direcció del centre educatiu per reforçar l’aprenentatge d’aquests alumnes amb el programa de 15 sessions impartides per professionals de la Fundació Escola d’Emprenedors, avalada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els objectius del programa, que s’ha realitzat íntegrament en llengua anglesa, han estat els de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves, ensenyar a pensar de forma creativa, fomentar l’autoestima dels estudiants, aprendre a treballar i cooperar en equip, aprendre a pensar de forma global, així com a desenvolupar capacitats de gestió i lideratge d’un projecte.
Els participants durant els 4 mesos de durada del programa treballen en grup una idea de negoci, definint l’essència del projecte, desenvolupant un pla de vendes i una estratègia de comunicació