Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

El web municipal www.santquirzevalles.cat rebrà un segell de qualitat de la informació

L'avaluació l'ha dut a terme a nivell de tota Catalunya el Laboratori de Periodisme i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona


El web municipal www.santquirzevalles.cat rebrà un segell de qualitat de la informació

El web municipal www.santquirzevalles.cat rebrà el proper 18 de març el segell Infoparticip@ de qualitat i transparència participativa, una valoració que forma part d'un projecte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'anàlisi s'ha realitzat a nivell de tota Catalunya i s'ha concretat en la revisió de fins a 41 indicadors fixats per l'equip d'investigació que valoren la informació que ofereixen els webs dels ajuntaments catalans.
L’anàlisi dels webs el realitza un equip d’investigadors i investigadores de les universitats: Autònoma de Barcelona, Vic, Girona i Politècnica de Catalunya, amb el suport d’un projecte I+D+I finançat pel MINECO, Els resultats de l’anàlisi dels webs es publiquen al Mapa Infoparticip@ (www.mapainfopublica.com).

Segons que ha manifestat l'alcaldessa, Montserrat Mundi, "aquesta acreditació ens satisfà especialment, doncs denota la voluntat de transparència i bon treball d'aquest Ajuntament, i la facilitat que ens proposem a l'hora de donar a conèixer les nostres informacions, dades, etc. Pensem que hem de continuar treballant en aquesta línia, doncs el web ha esdevingut una plataforma de referència al municipi".


Per assolir aquest segell, els municipis d'entre 10.000 i 50.000 habitants havien de complir el 90% dels indicadors fixats per l'equip certificador. En el cas del web ww.santquirzevalles.cat, aquest en compleix el 92.68%. Els indicadors valoren que els webs corporatius dels ajuntaments incloguin informació sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, com s'informa de les seves actuacions i quins instruments s'ofereixen perquè les ciutadanes i els ciutadans puguin avaluar-los.
Els guardons es lliuraran el proper 18 de març en un acte públic presidit per la vicepresidenta del govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega. Concretament s'han establert tres nivells de transparència: el reconeixement a la millora de la qualitat per als municipis que compleixin entre el 25 i 60% dels indicadors, la menció al segell infoparticip@ per als municipis que incloguin del 85 al 90% de la informació valorada, i el Segell Infoparticip@ per als que superin el 90% dels indicadors. Aquest és el guardó que rebrà Sant Quirze del Vallès.
L'equip investigador realitzarà una nova avaluació al mes de novembre de 2014, data en la qual l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès treballarà per complir el 100%.