Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Mes de març, mes de les dones

Una programació variada conforma l'aposta d'enguany


Mes de març, mes de les dones

La Regidoria d’Igualtat encara una nova edició del Mes de les Dones. Una programació variada, amb diverses activitats per a tots els públics conforma la proposta d’enguany. De fet, segons que ha manifestat la regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta “ es tracta d'una programació variada però que té un fil conductor i és donar veu a totes les dones a través de l'expressió teatral, del reconeixement públic com el Premi Dona o del debat intergeneracional entre dones de diferents edats i experiències. Així mateix volem fer memòria història dels diferents moviments socials i polítics que en diverses époques han aconseguit avançar en el reconeixement dels drets de les dones.”
Les entitats de dones, com el Grup Cultural de la Dona, Caterina Albert, el Racó de la Dona o Dones per Sant Quirze, a més d’altres entitats, com l’Ateneu del Món, i ens municipals,  han treballat intensament
Les activitats començaran el dia 2 de març i s’allargaran fins al 17 d’abril, tenint en compte algunes exposicions organitzades.
L’acte institucional tindrà lloc el dia 6 de març, amb el lliurament del premi Dona de Sant Quirze del Vallès. El dia 8, i coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc el tradicional sopar, en aquesta ocasió al centre cívic de Torre Julià.
La programació contempla també la representació de l’obra “Ara parlem nosaltres”, de la Companyia + o -, amb la participació de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera, i la presentació del llibre “Ignorades però desitjades. La dona política durant les eleccions a la Segona República a Catalunya”, a càrrec de l’historiador Joseph Lluís Martín Berbois. Altres plats forts d’aquesta edició són els docufòrums, el Festival de dones o el debat intergeneracional de dones sobre igualtat que la Regidoria d’Igualtat organitza conjuntament amb la de Joventut.
Els tallers conformen part de les apostes d’enguany, amb sessions d’autodefensa per a noies i de risoteràpia. No faltaran tampoc les exposicions, amb temàtiques tan diferents com “Veïnes, ciutadanes” o “La lluita per l’oportunitat de viure”.
Finalment, cal remarcar que es duran a terme diverses activitats de coeducació a les escoles, així com sessions formatives per millorar les oportunitats d’ocupació de les dones.