Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

El conseller Espadaler presideix la Junta de Seguretat Local de Sant Quirze del Vallès

Les dades constaten que les infraccions penals s’han reduït en un 20,14% els darrers quatre anys


El conseller Espadaler presideix la Junta de Seguretat Local de Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze del Vallès ha celebrat avui la Junta de Seguretat Local, presidida pel conseller d’Interior, Ramon Espadaler i l’alcaldessa, Montserrat Mundi, acompanyats pel tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciudadana, Jaume Cols; el delegat territorial del Govern a Barcelona, Fernando Brea; la directora general de l’Administració de Seguretat, Maite Casado; el subdirector general de Coordinació de Policia de Catalunya, Josep Milán; l’Inspector en cap de la Policia Local de Sant Quirze del Vallès, Juan Antonio González Moratalla; el sots-inspector de la Policia Local de Sant Quirze del Vallès, Manuel Vargas; el comissari en cap de la RPMN, Joan Figuera; el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell, l’intendent Josep Guillot; l’inspector sotscap ABP MMEE Sabadell, Felip García; el comissari en cap del CNP Sabadell, Manuel Quintela; el capità en cap de la companyia de Premià de la Guàrdia Civil, Antonio López; el brigada comandament de Badia del Vallès de la Guàrdia Civil, Ginés González, a més de membres dels diferents cossos de seguretat i personal de les respectives àrees, amb forta presència dels agents de la Policia Local.

La trobada, que ha tingut lloc al celler de la Masia Can Barra, ha servit per analitzar les dades policials del municipi en diversos àmbits com el de trànsit, convivència ciudadana o fets delinqüencials. Els diferents cossos policials han posat en comú les actuacions i intervencions que han treballat conjuntament al llarg de 2013, així com els projectes que actualment treballen i les iniciatives que cal reforçar. Cal remarcar que les infraccions penals a Sant Quirze del Vallès s’han reduït en un 20,14% els darrers quatre anys. Els fets delictius s'han reduït en un 5,2% respecte l'any anterior.

Segons les dades presentades per l’Inspector de la Policia Local, Juan Antonio González Moratalla, la Policia gestiona anualment més de 9.000 incidències, tant a nivell administratiu, com asistencial, de trànsit i mobilitat, i de seguretat. Una gestió que millora any rere any gràcies a la posada en marxa de diversos protocols i itineraris. A més, cal remarcar enguany es posarà en marxa el primer Pla Local de Seguretat Viària de Sant Quirze del Vallès 2014-2017.

El cos de seguretat local també treballa en nous projectes com la creació d’itineraris segurs per a vianants i bicicletas, la millora de la senyalització vertical i horitzontal o la millora de les vies primàries.

És en aquest sentit que l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha afirmat avui que “aquestes dades constaten que Sant Quirze del Vallès és un municipi segur. I els veïns i veïnes de la nostre vila ho saben i ho valoren. Cal remarcar, però, que, mentre es doni un sol delicte, treballarem per evitar-lo, especialment en l’epoca actual que vivim on interfereixen sempre diverses casuístiques.Darrera d’aquesta realitat de seguretat, tant objectiva com subjectiva, està el treball i  el lideratge de la nostra policial local. Un servei de policia que en els darrers anys ha experimentat la major transformació des de la seva creació el dia 16 d’octubre de 1981. La policia local de Sant Quirze està plenament integrada al sistema de seguretat pública de Catalunya. I s’han fet inversions en tecnologia que han permès, a més de compartir la mateixa xarxa informàtica del departament d‘Interior, ser pioners en la integració de la policia local en la xarxa de telecomunicacions del conjunt dels serveis d’emergències del país.” 

De fet, l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Policia Local va gestionar durant 2013 un total de 1.020 diligències, esdevenint una comissaria de referència arreu de la comarca per a la presentació de denúncies, donada la qualitat del servei que es presta.Per la seva part, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler,  ha destacat “l’important treball conjunt que duen a terme els diferents cossos de seguretat, de manera que l’eficiència i els bons resultats són constants. Hem de continuar treballant amb aquesta voluntat, doncs pensem que la seguretat és la condició necessària per a viure en llibertat i cal que fem les coses bé. Sant Quirze del Vallès és un exemple clar de la bona entesa amb Mossos d’Esquadra i la resta de cossos. I això es constata en la percepció de seguretat que existeix. A més, em consta que els patrullatges conjunts de Policia Local i Mossos són un èxit, la qual cosa em congratula especialment. Les xifres presentades avui materialitzen el servei de proximitat que presten i la bona evolució dels resultats”.