Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Sant Quirze del Vallès posa en marxa patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra de manera ordinària

La col·laboració fomenta una policia de proximitat


Sant Quirze del Vallès posa en marxa patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra de manera ordinària

El municipi compta des de fa una setmana amb patrulles mixtes d’agents de Policia Local i Mossos d’Esquadra. Fins ara, la col·laboració entre els dos cossos de seguretat s’havia donat de manera puntual, per tal d’abordar dispositius conjunts, o patrullatges específics en zones de Masies, forestals, etc. Ara, i durant tota la setmana, els torns de treball compten amb dues patrulles formades per un agent de la Policia Local i un de Mossos, de manera que treballen conjuntament al poble.
Segons que ha manifestat el tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciutadana, Jaume Cols, “es tracta de donar un pas més en la col·laboració amb Mossos, de manera que si fins ara hem compartit un canal comú de comunicació o un aplicatiu, ara avancem en la línia de patrullar junts i aconseguir així reforçar la feina que es duu a terme al municipi. Ens enriquim mútuament de l’experiència de cada cos policial i compartim coneixements i formes de treballar”.
De fet, segons que ha comentat l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “fem una valoració molt positiva d’aquest acord. Pensem que és una manera de fomentar l’objectiu de policia de proximitat. Tant la patrulla de Mossos com la nostra desenvolupen un paper molt proper a la ciutadania i això és bàsic en el nostre model. Aquest pas no deixa de ser una manera d’adaptar-nos a les noves necessitats de la societat, de manera ràpida i flexible”.