Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Institut de Sant Quirze elabora un projecte d’atenció a la diversitat sota el nom SQACTIU

La iniciativa és fruït d’un acord entre l’Ajuntament, l’Institut i el Departament d’Ensenyament


L’Institut de Sant Quirze elabora un projecte d’atenció a la diversitat sota el nom SQACTIU

L’Institut de Sant Quirze del Vallès ha elaborat un projecte d’atenció a la diversitat sota el nom SQACTIU, en el marc dels programes de diversificació curricular. L’objectiu principal d’aquest projecte és donar suport a l’alumnat des del tercer curs de l’educació secundària obligatòria que precisin d’actuacions individualitzades, així com d’adaptacions substancials del currículum per a la seva integració escolar, social i laboral.
L’Ajuntament de Sant Quirze, conscient de l’existència d’alumnat amb dificultats d’aprenentatge, sovint a conseqüència de l’entorn sociocultural, s’ofereix a donar suport a l’Institut Sant Quirze col·laborant en el projecte, per tal de donar resposta a les necessitats educatives especials i amb la finalitat de facilitar la seva integració escolar, social i laboral.
El Departament d’Ensenyament, per la seva banda, contempla la possibilitat d’autoritzar programes de diversificació curricular i establir convenis amb ajuntaments per al desenvolupament d’aquests programes que comportin la realització d’activitats fora del centre.
Segons que ha manifestat la tinent d’Alcaldia de Serveis Personals i regidora de Cultura i d’Educació, Mercè Vallès “valorem molt positivament aquesta iniciativa, doncs pensem que el fet d’elaborar un currículum adaptat a les necessitats formatives de cada alumne els permet assolir les competències bàsiques i integrar-los d’una manera natural i eficaç en tots els entorns”.
L’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha insistit en la necessitat de “fomentar polítiques que ajudin a atendre la diversitat des d’una vessant oberta, plural i multidisciplinar. Les escoles són un bon instrument per treballar-ho, però hem de fer-ho en tots els àmbits”.
A l’acabament del curs, l’Institut elaborarà una memòria avaluativa del projecte i del grau d’assoliment dels objectius proposats i en donarà compte al Consell Escolar del Centre, del qual l’Ajuntament en forma part.