Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

Tots els escenaris de la festa s´omplen, una jornada més, de milers de ciutadans

El Parc de les Morisques, la rambla de Lluís Companys, la Patronal o els exteriors del Centre Cívic Can Feliu esdevenen espais de referència cultural, musical i lúdica


Tots els escenaris de la festa s´omplen, una jornada més,  de milers de ciutadans

Una jornada més la participació ciutadana ha estat la protagonista de la Festa Major d´enguany. Els diferents escenaris on s´han desenvolupat activitats durant tot el dia s´han vist atapeïts de ciutadans i ciutadanes disposats a gaudir des de primera fins a última hora de les diferents propostes.

Aquest diumenge s´ha iniciat amb una segona jornada de Mercat Medieval, que no ha tornat a deixar indiferent ningú: productes naturals, remeis cassolans… els carrerons del mercat plens de gom a gom han estat un exemple de la curiositat de veïns i veïnes.

El matí ha continuat amb activitats esportives, des de primera hora, com ara petanca, exhibició de modelisme naval i, ja a la tarda, el 13è Memorial Antoni Mendoza, al camp municipal de futbol. Tampoc no ha faltat, a migdia, la presentació del primer equip d’handbol Sant Quirze, al pavelló municipal.

Les activitats infantils han estat àmpliament seguides al llarg de tot el dia. Al matí, el Parc de les Morisques ha acollit el taller d´escales musicals, una oportunitat per aprendre a fer música de percussió que nens i nenes de totes les edats han aprofitat. A la tarda, taller de globoflèxia i exhibició de l´alumnat de l´escola de dansa Montserrat Creus, també al parc, ha aplegat milers de persones.

Ràdio Sant Quirze ha escollit també el parc com a escenari per al seu programa en directe. D´11 a 12.30h aquest mitjà de comunicació local ha portat a les cases de tothom la festa en directe. Pels estudis exteriors han passat els seus protagonistes.

Pel que fa a la música, la companyia “Always drinking marching band” ha posat en escena l’espectacle “La calle es nuestra” ja al vespre. Una proposta itinerant que ha aplegat grans i petits entorn aquesta proposta de música, teatre, circ i improvisació al carrer. A aquesta posada en escena l´ha seguida el teatre “Això només passa a les pel·lícules”, de la companyia Vuit. La Patronal ha estat en aquesta ocasió l’escenari d´una comèdia esperpèntica sobre les relacions de poder.

El punt i final a la jornada de diumenge l´ha posat el concert d´Els Amics de les Arts. Set premis Enderrock 2010 avalen aquest grup que ha aplegat milers de persones als exteriors del centre cívic Can Feliu.

Botifarrada i castell de focs tancaran avui la festa

Les propostes per la jornada d´avui s´inicien amb inflables infantils al Parc de les Morisques i diverses activitats orientades als més petits.  Al vespre, la rambla de Lluís Companys acollirà el sopar de cloenda de la ja tradicional i multitudinària botifarrada popular. A continuació, havaneres amb el grup Portbó i també cremat per a tothom a càrrec de les àvies i avis del Casal.

Finalment, el castell de focs i un fi de festa musical, serviran per tancar aquestes dies en què la participació ciutadana ha estat la protagonista.