Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Anna Maria Relat, Premi Dona 2014

El guardó reconeix el recorregut professional i personal d’aquesta santquirzenca vinculada al món sanitari


Anna Maria Relat, Premi Dona 2014

La santquirzenca Anna Maria Relat va ser guardonada ahir amb el Premi Dona 2014. L’acte de lliurament va tenir lloc ahir a la Patronal, en el marc de les activitats del Mes de les Dones.
La guardonada va ser candidatura de Dones per Sant Quirze, el Casal d’Avis, El Grup Cultural de la Dona Caterina Albert, el Racó de la Dona i el Centre d’Atenció Primària. Aquesta proposta es va elevar a la Comissió del Premi Dona i aquesta va manifestar el seu acord i la seva posterior presentació al ple municipal. 
El guardó reconeix Anna Maria Relat per la seva trajectòria personal i professional, per la seva implicació i compromís social i laboral a Sant Quirze i perquè representa una dona de referència en l’àmbit sanitari en el nostre poble. Pel seu esperit d’esforç, treball i compromís des de fa més de 40 anys amb tota la població.
La guardonada va agrair el guardó, manifestant la seva satisfacció “tant pel reconeixement com per la gent que m’ha ajudat i ha estat al meu costat al llarg de la meva carrera professional i la meva vida”.
La regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, va felicitar la premiada, tot recordant la importància del paper de la dona en la societat actual i l’objectiu de la programació d’enguany: “variada però que té un fil conductor i és donar veu a totes les dones a través de l'expressió teatral, del reconeixement públic com el Premi Dona o del debat intergeneracional entre dones de diferents edats i experiències. Així mateix volem fer memòria història dels diferents moviments socials i polítics que en diverses époques han aconseguit avançar en el reconeixement dels drets de les dones”.
Per la seva part, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, va manifestar que “Sant Quirze del Vallès i la societat en general necessiten persones com tu. Persones implicades amb la seva feina. Persones que com tu, es jubilen als 70 anys perquè els apassiona el que fan, perquè no és només una feina sinó una forma de vida. Perquè deixen cos i ànima en el que fan. I això avui dia ho necessitem. El valor de la feina ben feta, de l’entusiasme, és un valor que tenim l’obligació de fomentar, sobretot entre els més joves, que en definitiva, són els que garantiran el nostre futur.”
L’Anna Maria va començar a treballar als 14 anys quan ajudava el seu pare, el dr. Relat i, posteriorment, fent la substitució del dr. Aliaga. En un moment en què encara no hi havia ambulatori al poble, l’Anna Maria es va fer un nom com a practicant ATS, visitant al carrer Nou. Va començar a treballar ja al primer CAP fa més de 30 anys, i va treballar a la mancomunitat d’empreses fins als 65 anys. També visitava personalment el Casal d’Avis, les residències de la gent gran del poble, etc. La seva professionalitat, empatia i experiència l’han feta mereixedora d’aquest premi.
Els actes continuen avui amb el sopar de dones al centre cívic Torre Julià. Podeu consultar la resta de programació a: www.santquirzevalles.cat.