Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Miquel Martí i Pol, el poeta del poble

Cloenda de l’edició de tardor del Voluntariat per la llengua


Miquel Martí i Pol, el poeta del poble

El passat 5 de març el Centre Cívic Can Feliu va acollir la trobada de cloenda de la 21a edició del programa Voluntariat per la llengua.
L'acte va estar dedicat a recordar Miquel Martí i Pol, un dels poetes catalans més llegits i populars, que ens va deixar fa 10 anys. Voluntaris i aprenents van llegir poemes, que es van alternar amb l’audició d’alguns poemes seus musicats per cantautors i grups del nostre país: Santi Arisa, Ramon Muntaner, Lluís Llach, Lucrecia... A més, es va poder escoltar una cançó interpretada pel mateix Miquel Martí i Pol, que va pujar als escenaris quan començava la Nova Cançó, moviment artístic que reivindicà la cançó en català durant el franquisme.
L’acte va comptar amb la presència de la tinent d'Alcaldia de Serveis Personals i regidora d'Educació, Mercè Vallès, que també va llegir un poema. L’activitat va ser molt participativa i va permetre a voluntaris i aprenents sentir-se, un cop més, protagonistes i compartir l’ús del català amb la resta de participants d’aquest programa en un acte públic.
La trobada es va cloure amb l’audició del poema “Dóna’m la mà,” interpretat per Lluís Llach i Lucrecia, unió que simbolitzava la integració dels nouvinguts i  la voluntat de compartir junts projectes per un món millor:
“Dóna'm la mà,
dóna'm la veu
i proclamem que
tot està per fer,
tot és possible avui,
fem sentir arreu
com s'exalta el vell desig
 d'un món millor.”

Si esteu interessats a participar en el Voluntariat per la Llengua, podeu adreçar-vos a l’Oficina de Català, on us informaran detalladament del programa. També podeu trucar al 93 721 18 99 o escriure un correu electrònic a santquirze@cpnl.cat.