Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès rep un guardó a la qualitat i la transparència del web municipal: www.santquirzevalles.cat

L’avaluació l’ha dut a terme el Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB a nivell de tot Catalunya


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès rep un guardó a la qualitat i la transparència del web municipal: www.santquirzevalles.cat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut un guardó a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. L’alcaldessa, Montserrat Mundi, va recollir ahir aquest reconeixement en el marc d’un acte al Palau de Pedralbes, presidit per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega i el rector de la UAB, Ferran Sancho. Un total de quaranta-vuit ajuntaments catalans han estat distingits amb el Segell per la qualitat de la informació del seu web corporatiu. L’acte de lliurament va comptar també amb la participació del secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i la directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la UAB, Amparo Moreno.
El segell, que rep el nom d’Infoparticip@ forma part d’un projecte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’anàlisi l’ha realitzat a nivell de tot Catalunya i s’ha concretat en la revisió de fins a 41 indicadors fixats per l’equip d’investigació que valoren la informació que ofereixen els webs dels ajuntaments catalans.
L’anàlisi dels webs el realitza un equip d’investigadors de les universitats: Autònoma de Barcelona, Vic, Girona i Politècnica de Catalunya, amb el suport d’un projecte I+D+I finançat per MINECO.
Per assolir aquest segell, els municipis d'entre 10.000 i 50.000 habitants havien de complir el 90% dels indicadors fixats per l'equip certificador. En el cas del web ww.santquirzevalles.cat, aquest en compleix el 92.68%. Els indicadors valoren que els webs corporatius dels ajuntaments incloguin informació sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, com s'informa de les seves actuacions i quins instruments s'ofereixen perquè les ciutadanes i els ciutadans puguin avaluar-los.
Segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “aquest guardó ens anima a continuar endavant amb aquesta eina comunicativa, que és el web municipal i que esdevé clau per comunicar-nos amb la ciutadania i perquè aquesta pugui trobar l’administració al seu abast. El web ha esdevingut una plataforma de referència al municipi i això ens congratula especialment, doncs des de l’Ajuntament treballem a favor de la transparència, i el premi d’avui ens indica la línia que hem de continuar”.
En el Mapa Infoparticip@ (www.mapainfoparticipa.com) es publiquen els resultats de l’avaluació. Cal remarcar que els quaranta-vuit ajuntaments guardonats han obtingut unes puntuacions superiors al 75% dels indicadors, tenint en compte les diferents franges de població dels municipis.
L'equip investigador realitzarà una nova avaluació a finals d’octubre de 2014, data en la qual l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès treballarà per complir el 100%.