Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

La regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, valora positivament el programa del Mes de les Dones

L’objectiu de la iniciativa ha estat arribar a tota la població, treballant nous eixos i donant veu a totes les dones


La regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, valora positivament el programa del Mes de les Dones

La regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, ha valorat molt positivament el funcionament del programa del Mes de les Dones. Per a la regidora, l’acte més significatiu ha esdevingut el lliurament del Premi Dona a l’Anna Maria Relat “perquè durant més de 40 anys ha prestat els seus serveis com a practicant-ATS al municipi, de manera professional però sobretot amb una gran qualitat humana”. En la mateixa línia, Peralta considera que la programació que s’ha dut a terme durant el mes de març ha servit per donar veu a les dones mitjançant diverses expressions, així com per treballar en l’àmbit de la coeducació amb les escoles del municipi.
Malgrat la iniciativa s’ha consolidat com a èxit, des de la Regidoria es plantejen potenciar el treball transversal amb altres regidories doncs “és imprescindible planificar unes actuacions integrals que aglutinin tot tipus de públic. La nostra proposta de millora va en aquesta línia: aconseguir la col·laboració i implicació dels diferents serveis municipals, així com de les entitats i associacions del poble”, amb les que ja treballem conjuntament”.
Pel que fa a projectes a mitjà termini, Peralta se centra en la implantació del primer Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament, i l’inici de la revisió del Pla d’Igualtat extern:” volem analitzar quina és la situació actual al poble, quines actuacions han funcionat durant aquests anys i plantejar millores o iniciar nous projectes”.
Entre els projectes consolidats, destaca l’alt nivell d’atenció del servei psicològic, que durant 2013 ha atès 60 dones per casos de maltractament. Segons la regidora, “tot això posa de manifest que la violència vers les dones va més enllà de la dimensió interpersonal; ens trobem davant d’una problemàtica social complexa i multicasual que malauradament, continua creixent”.
Finalment, Peralta ha insistit en la importància de continuar treballant per la conciliació entre la vida laboral i la personal, sumant esforços, ha afegit, “per aconseguir una societat més justa i solidària”.

Podeu llegir l'entrevista íntegra al següent enllaç: 

http://www.santquirzevalles.cat/DetallContinguts/_Csc0skTygzOSi0nB0EaphiEh9Yg63xxT