Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L'Ajuntament realitza controls periòdics a les fonts d'aigua natural del municipi

En funció de les analítiques, les aigües són potables o no potables i és important tenir presents les indicacions i cartells informatius


L'Ajuntament realitza controls periòdics a les fonts d'aigua natural del municipi

 Les fonts naturals són una part important del patrimoni ambiental del municipi però cal vigilar la qualitat de les seves aigües atès que no estan connectades a la xarxa ni reben cap tipus de tractament desinfectant i, per tant, no se’n pot garantir la seva potabilitat. Les fonts naturals més importants són les de can Barra, de la Riba i de can Molins. Aquesta darrera, que és la principal, també és coneguda com a “font del Sapo” i compta amb un cabal constant i abundant durant tot l’any.

L’Ajuntament té un protocol de control d’aquestes fonts per garantir la salut de les persones, que inclou la inspecció, la neteja mensual de l’entorn, el manteniment dels senyals d’advertiment sobre la qualitat de l’aigua i l’anàlisi periòdica de les aigües per determinar-ne els paràmetres físico-químics i microbiològics. 
En funció d’aquests indicadors les aigües es qualifiquen com:
- Aigua no potable: quan els resultats de les anàlisis no compleixen els mínims que requereix l’aigua de consum humà.
- Aigua sense garantia sanitària: quan els resultats de les anàlisis sí compleixen els mínims que requereix l’aigua de consum humà, però no es pot garantir el manteniment d’aquestes condicions perquè les aigües no reben cap tipus de tractament desinfectant i no provenen de la xarxa.