Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès celebra la Diada de Sant Jordi amb múltiples activitats

Els centres educatius i entitats, principals protagonistes de la festa


Sant Quirze del Vallès celebra la Diada de Sant Jordi amb múltiples activitats

 Els jocs florals i diverses activitats relacionades amb la llegenda, els llibres i les roses protagonitzen avui a Sant Quirze la Diada de Sant Jordi als centres educatius. Més d'un miler d'alumnes de p4, p5, 1r i 2n gaudeixen de la representació d'Ot el Quixot de la companyia Argot Teatre a l'escenari exterior de la masia de Can Feliu.

Pel que fa a l'Institut Sant Quirze, també ha organitzat diverses activitats musicals en col•laboració amb l'Escola de Música Can Barra, així com lectures de poemes i actuacions de glosa.
Com és habitual també al voltant d'aquestes dates, la comunitat educativa celebrarà demà 24 d'abril la seva trobada anual en un acte on es farà el reconeixement al professorat de les escoles i de l'Institut que es jubila enguany. 
Revistes i gastronomia
L'Escola d'Adults l'Olivera, per la seva banda, celebra la Diada de Sant Jordi amb l'edició de dues revistes, una centrada en l'11 de setembre de 1714 i també sobre la cuina del segle XVIII, gastronomia que també centrarà un tast gastronòmic el dia 29. L'alumnat de l'Escola d'Adults també completarà aquesta activitat amb una ruta del 1714 seguint un itinerari urbà per Barcelona el proper dimecres 30 d'abril.
Llibres alliberats
La biblioteca Sant Quirze contribueix també a aquesta celebració tant relacionada amb els llibres amb una acció de "Bookcrossing" o "llibres alliberats". Així, l'equipament ha alliberat un total de 50 llibres per places, jardins i botigues del municipi amb la intenció de posar llibres a l'abast de tothom. Aquesta pràctica promou la lliure circulació de llibres posant-los en llocs públics per tal que algú els reculli, els llegeixi i els torni a alliberar en algun indret.
Paradetes a les Morisques
La Diada també compta amb la participació d'una desena d'entitats que han posat paradetes de llibres i roses al parc de les Morisques. El Casal d'Avis de Sant Quirze també es sumarà com és tradició a aquesta festa tan nostrada amb el Dinar de Sant Jordi.