Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze celebra amb èxit la XXIIa edició de l’Aplec del Mussol

L’Institut Sant Quirze, els Castellers de Sabadell i el programa El Intermedio, entre els premiats


Sant Quirze celebra amb èxit la XXIIa edició de l’Aplec del Mussol

 Sant Quirze del Vallès va celebrar amb èxit la XXIIa edició de l’Aplec del Mussol. Aquesta nostrada festa, tan estimada pels santquirzencs i les santquirzenques, va començar els seus actes, com és tradició, dissabte amb l’acte de lliurament dels premis “Mussol de l’Any” i “Mussol de Sant Quirze”, que es va celebrar a les 20:00 hores a la sala històrica de la Patronal.

En aquesta 22a edició l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va reconèixer amb el Premi Mussol de Sant Quirze l’Institut Sant Quirze i l’Ateneu va guardonar amb els Premis Mussol de l’any el programa de la Sexta El Intermedio i els Castellers de Sabadell, que enguany celebren 20 anys. La presidenta de l'entitat, Núria Benítez i el vocal d'economia de la junta, el santquirzenc Juli Bosch, acompanyats d'altres membres dels Saballuts, van ser els encarregats de pujar a l'escenari i van destacar que a Sant Quirze s'hi senten com a casa en les seves actuacions.
Tot seguit, va ser el torn del lliurament del premi Mussol de Sant Quirze, amb el qual ’Ajuntament va voler premiar la gran tasca que realitza l’Institut de Sant Quirze des de fa 20 anys i que ha permès aconseguir diversos reconeixements en els certàmens en què el seu alumnat participa. La directora de l'Institut, Montse Trabal, l'ex-directora Lídia Palau i el cap d'Estudis actual, Antoni Tortosa, van recollir el premi de mans de l'alcaldessa, Montserrat Mundi. 
Durant l'acte, el públic assitent va gaudir de l'actuació del grup de taller de musicals de l'Institut conduït per Ramon Rius i Teresa Marçal, responsables de l'Escola Municipal de Música Can Barra.
Diumenge, la rambla de Lluís Companys va acollir una multitudinària Fira d’artesans, amb tot tipus de creacions al voltant de la figura del Mussol. L’Ateneu de Sant Quirze hi va vendre la figura guanyadora de l’Aplec de l’any passat, obra de Lluís Acero, i va exposar també la peça guanyadora que representarà l’Aplec 2015, realitzada per Anna Arambudo.
La quitxalla va participar també al Concurs de Dibuix amb figures relacionades amb l’au observadora i les pastisseries locals van posar a la venda els típics mussolets, unes pastes realitzades amb mantega, nous i sucre.