Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Sant Quirze mostra la gran vida associativa del municipi a la Fira d’Entitats

Més d'una cinquantena d'entitats i associacions de molts àmbits s'apleguen a les Morisques


Sant Quirze mostra la gran vida associativa del municipi a la Fira d’Entitats

El teixit associatiu de Sant Quirze s’ha aplegat aquest cap de setmana al parc de les Morisques, un espai que s’ha convertit en l’aparador on més d’una cinquantena d’entitats locals han mostrat les seves activitats i iniciatives fent visible la gran vida associativa del municipi.

El parc ha estat també aquest cap de setmana el centre neuràlgic de l’activitat del municipi, acollint també diumenge les actuacions per celebrar el Dia Internacional de la Dansa. 
Entitats culturals, esportives, de solidaritat, educatives, de joves i de medi ambient han aprofitat tot el cap de setmana per fer partíceps a tots els ciutadans i ciutadanes de la tasca que realitzen en el seu àmbit al llarg de l'any. 
Tal com ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “Sant Quirze ha posat de manifest aquest cap de setmana la força que tenim com a poble, la vitalitat de les nostres entitats que són eixos vertebradors de la nostra identitat i riquesa” “Mundi ha volgut agrair l’alta participació, la pluralitat i qualitat de propostes d’aquesta Fira d’Entitats” que ha omplert el parc de gom a gom tot el cap de setmana.
La Fira va començar a les 10 del matí de dissabte amb un programa ple d'activitats. Les entitats esportives van oferir exhibicions de minihandbol, partits de bàsquet i futbol 3x3, concursos de tirs lliures o exhibicions de tennis taula. La ciutadania es va poder apropar també al món de la henna o la cal•ligrafia àrab, a descobrir les caixes niu i els ocells de la serra de Galliners, o realitzar una gimcana felina. La jornada també va permetre als més petits fer tallers per realitzar roses de Sant Jordi, titelles, pintacares, botons o iniciar-se en el cant coral. 
L'escenari central del parc va ser també un punt de referència on es van succeir diverses actuacions realitzades per entitats, com ara el cant de Glosa, o el concert realitzat per l'Escola Municipal de Música Can Barra.
Les AMPAS de les escoles El Turonet, Escola Municipal de Música, Onze de Setembre, Pilarín Bayés, Purificació Salas i Taula Rodona van oferir als nens i nenes una participativa gimcana amb diversos tallers per elaborar viseres, braçalets, reciclatge i instruments musicals.
La cultura tradicional va ser també present en aquesta mostra de les entitats santquirzenques amb les colles de gegants de Sant Quirze i les Fonts, i amb els Diables, que amb la seva actuació van tancar un dia vibrant per les entitats locals per donar pas a la nit protagonitzada per un concert del grup santquirzenc Alquadrat.
Diumenge, el parc va vibrar des de primera hora del matí amb les actuacions per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, i amb la continuació de les diverses activitats que oferien les entitats, com ara tallers d'handbol, de creació d'armes soft-combat o tallers de maquillatge. 
 

I el vídeo aquí: