Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Més de quaranta entitats i partits polítics de Sant Quirze manifesten el seu suport al dret a decidir en un acte a les Morisques

La iniciativa s'emmarca en la Fira d'Entitats i compta també amb el suport de l'alcaldessa actual, Montserrat Mundi, i dels quatre anteriors alcaldes de Sant Quirze del Vallès


Més de quaranta entitats i partits polítics de Sant Quirze manifesten el seu suport al dret a decidir en un acte a les Morisques

Més de quaranta entitats i partits polítics de Sant Quirze van manifestar ahir diumenge el seu suport al  dret a decidir en un acte al parc de les Morisques emmarcat en el programa de la Fira d'Entitats del municipi.

La periodista Marta Casagolda va ser l'encarregada de conduïr l'acte, que va comptar també amb la presència de l'alcaldessa, Montserrat Mundi (CiU) i dels quatre anteriors alcaldes de Sant Quirze del Vallès, Toni Tuà (ICV), Manel Sabés (PSC), Sebastià Ruiz (CiU) i Elisabet Oliveras (ERC).
El manifest, llegit per la periodista Goretti Palau i signat per la quarantena d'entitats presents, manifesta la voluntat dels signants de "Treballar des de la nostra ciutat perquè el poble de Catalunya, com a subjecte polític, exerceixi el dret a decidir sobre el seu futur. Donar suports a les actuacions que es facin en aquest sentit des de la societat civil i per part de les nostres institucions". De la mateixa manera, el manifest explicita que es vol "aconseguir la màxima cohesió social del país i mantenir Catalunya com un sol poble, ja que el procés es produeix en un context de severa crisi econòmica que provoca conseqüències greus en amplis sectors de la societat”.
 Moció aprovada al Ple
En aquest sentit, el Ple de l'Ajuntament de Sant Quirze celebrat el passat 24 d'abril va aprovar, amb l'abstenció del PSC i el vot contrari del PPC, una moció presentada per Junts per Sant Quirze-AM i consensuada amb CiU i ICVECiA EPM on es manifesta la voluntat de l'organ màxim de la corporació perquè Sant Quirze del Vallès estigui compromès amb la nació catalana i amb l’assoliment de la justícia i l’equitat social.
Els punts més destacats d'aquesta moció són els següents:
1. El nostre respecte per totes les resolucions aprovades pel Parlamentde Catalunya a favor del dret a de l’Autodeterminació així com a la Declaració de Sobirania i del dret de decidir del poble de Catalunya basat en els principis com la radicalitat democràtica, la participació i la transparència.
2.Treballar des de la nostra ciutat perquè el poble de Catalunya, com a subjecte polític, exerceixi el dret a decidir sobre el seu futur. Donar suport a les actuacions que es facin en aquest sentit des de la societat civil i per part de les nostres institucions.
3. Promoure des de les organitzacions signants el debat entorn del marc relacional i d’organització territorial que hi ha d’haver en un futur entre Catalunya i la resta d’estats d’Europa i el món.
4. Aconseguir la màxima cohesió social del país i mantenir Catalunya com un sol poble ja que el procés es produeix en un context de severa crisi econòmica que provoca conseqüències greus en amplis sectors de la societat.
5. Atès que la credibilitat del procés ho exigeix, promoure l’aprofundiment democràtic, el compromís amb l’estat del benestar, la dignitat i la justícia social, la solidaritat entre els pobles, l’aposta pel progrés econòmic, social i cultural i la defensa del territori i del medi ambient.
6. Donar a conèixer i cridar a la ciutadania i a les diferents entitats a sumar-se a aquest manifest.
7. Ens volem comprometre a treballar coordinadament a la nostra vila per tal d’assolir els objectius d’aquesta declaració.