Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L'Ajuntament de Sant Quirze participa en la declaració comarcal per impulsar la indústria

L'acte ha tingut lloc avui a l'UAB i ha aplegat alcaldes, sindicats, patronals, cambres de comerç i universitats del Vallès Occidental


L'Ajuntament de Sant Quirze participa en la declaració comarcal per impulsar la indústria

 La Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit avui la signatura de la Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització, un document que han signat els 23 alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, els secretaris general de la UGT i CCOO del Vallès Occidental i els presidents de les patronals  PIMEC i CIE del Vallès. També s'han sumat a la signatura els responsables de les cambres de Comerç i els tres rectors de les Universitats que tenen presència al territori (UAB, UPC, UIC) i la Fundació Esdi.

Aquesta declaració recull tot una sèrie d'accions necessàries per aconseguir les condicions de reindustrialització del territori, fonamental per a una sortida de la crisi. Els signants aposten per impulsar la indústria com a model del creixement econòmic, davant la progressiva davallada del teixit industrial d'aquest territori, la situació de deteriorament social que s'està produint, la caiguda constant de la capacitat productiva i l'augment de l'atur.
Segons l'alcaldessa de Sant Quirze, Montse Mundi, la recuperació econòmica de la indústria de la comarca és imprescindible perquè els ciutadans i ciutadanes sentin de manera real que estem sortint de la crisi" En aquesta línia, l'Alcaldessa ha insistit en la importància de donar suport a totes les iniciatives que sumin per tenir una indústria més potent i capdavantera, d'aquesta manera, podrem retenir el talent i atraure'n de nou per a guanyar competitivitat, tenint en compte un aspecte clau com és la innovació tant en processos productius com en polítiques de RRHH.
Així, l'objectiu d'aquest manifest és portar al Vallès Occidental a consolidar un model industrial basat en l'eficiència que converteixi aquesta comarca de 862.369 habitants i que genera l'11% del PIB de Catalunya i el 3% de l'estat espanyol i compta amb 24.145 empreses. 
Des del 2009, el Vallès Occidental ha perdut 28.184 llocs de treball i s'hi han destruït 1470 centres de treball industrial.
El degà del col•legi d'Economistes de Catalunya, Joan Baptista, ha fet una intervenció en el decurs de l'acte en què ha analitzat l'evolució de l'economia d'aquesta comarca, i ha conclòs dient que "no és que la indústria tingui futur al Vallès, sinó que el futur al Vallès és la indústria". Josep Santcristòfol, secretari comarcal d'UGT Vallès Occidental, ha dit que la declaració "és un exercici d'humilitat, que suma forces i que deixa de banda els interessos particulars". El secretari general de CCOO, Enrique Rodríguez, al seu torn, ha manifestat que "ara és el moment de ser proactius perquè les persones necessiten una sortida a la crisi".