Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L'Ajuntament presenta a les empreses els resultats de l'enquesta dels polígons industrials

La neteja, la seguretat i el transport públic són els aspectes que calen millorar de forma més immediata segons l'opinió de les pimes del municipi


L'Ajuntament presenta a les empreses els resultats de l'enquesta dels polígons industrials

La regidoria de Promoció Econòmica, ha presentat aquesta setmana els resultats de l'enquesta efectuada a les empreses dels cincs polígons d'Activitat Econòmica de Sant Quirze del Vallès,(Can Casablanques, Can Canals, Can Torras/Can Llobet, Can Feu i Can Corbera), en una sessió de treball amb les empreses, amb l'objectiu de recollir dades per a dissenyar accions integrals de millora, emmarcades dins el projecte SQ Polígons Actius, pel qual l'adminsitració local compte amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L'acte de presentació ha tingut lloc al Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra amb la presència de l'alcaldessa, Montserrat Mundi i del regidor de Promoció Econòmica, Medi Ambient i Activitats, Toni Rueda.  Un total de 90 empreses han respòs a l'enquesta que, des del departament de Promoció Econòmica se'ls va enviar el mes del febrer d'enguany perquè valoressin els diferents aspectes que influeixen en la millora de la competitivitat del polígon on estan ubicades com: enllumentat, vialitat, neteja i manteniment, seguretat i vigilància, transport públic o recollida de residus, entre altres, fins a un total de 23 indicadors diferents. L'antiguitat mitjana de les empreses que han expressat la seva opinió és de 18 anys i s'han instal.lat a Sant Quirze del Vallès entre 1970 i 2014. El 80% estan en règim de lloguer i el nombre mig de treballadors és de 30. L'activitat del 63,08% és industrial, un 21,15% comercial i un 10,77% de serveis, essent petita i mitjana la dimensió de la majoria d'elles.

Pel que fa als resultats, els aspectes més ben valorats són l'enllumenat, l'energia de mitja i baixa tensió, el clavegueram i l'aigua, mentre que els aspectes que cal millorar de forma més immediata són la recollida de residus, la neteja i manteniment, la seguretat i vigilància, el trasport públic i l'estacionament de vehicles de gran tonatge. En aquest sentit l'alcaldessa Montserrat Mundi ha explicat als empresaris que "l'Ajuntament és conscient que cal millorar les condicions en què es troben els polígons industrials de Sant Quirze del Vallès si volem un entorn competitiu per a les pimes. Assumim el compromís de treballar en aquesta línia, però ens cal fer-ho plegats, administració local i empreses, compartint objectius, accions i resultats. Cal més que mai que la col.laboració públic-privada esdevingui una realitat, perquè hi puguem guanyar tots". Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Medi Ambient i Activitats, Toni Rueda ha instat a les empreses que es plantegin treballar unides, i s'ha compromès a fer-los arribar el pla d'acció que dissenyarà l'àrea de Promoció Econòmica, en funció dels resultats obtinguts, per a millorar aquells aspectes més urgents i que més rellevància tenen a l'hora de valorar la competitivitat d'un parc d'activitat econòmica. Rueda ha avançat que la primera mesura que es durarà a terme és l'execució i implementació de dos plans de mobilitat, un pels polígon Can Casablanques i un altre per Can Torras Can Llobet, en els transcurs del segon semestre de l'any, així com una prova pilot amb bicicletes elèctriques.