Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze crea un Festival de Contes, que celebrarà la primera edició diumenge vinent

“Rondalles amb Rialles” és un certamen que proposa una jornada dedicada monogràficament als contes, en totes les seves vessants i formats.


Sant Quirze crea un Festival de Contes, que celebrarà la primera edició diumenge vinent

L'associació Rialles i l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès han creat un Festival de Contes, que celebrarà la primera edició diumenge vinent, 18 de maig. “Rondalles amb Rialles” és un certamen que proposa una jornada dedicada monogràficament als contes, en totes les seves vessants i formats. El Festival tindrà lloc als diferents espais, interiors i exteriors, de la Masia Can Barra de Sant Quirze, entre les 10 i les 14 hores. Es narraran contes, se'n podran llegir i fins i tot se'n podran gaudir de musicals. Tant de petit format com espectacles més complexos. Però també hi haurà tallers que permetran viure l'experiència de ser titellaire; conèixer escenografies i atrezzo dels contes més famosos; o llegir contes propis de les persones que els vulguin compartir amb el públic.


En realitat, l'oferta és tan completa i diversa que el Festival inclou fins i tot un servei de bar de conte. I el programa incorpora activitats per a tots els públics: infants a partir d'un any, famílies, adults...


La tinent d'alcalde de Cultura de Sant Quirze, Mercè Vallès, ha explicat que “els contes no són tan sols un format literari: són també un canal per transmetre els valors i les actituds d'una societat”. Per això, afegeix Vallès, “són molt més que un entreteniment”.


L'entrada al Festival costa quatre euros, però pot adquirir-se anticipadament per tres euros a dos establiments de Sant Quirze: a la llibreria-papereria DIN-A4 (carrer Sant Pere,1) i a Serveis Sant Quirze (carrer Travessera, 5). Els titulars del carnet de Rialles tenen l'entrada gratuïta. Cal tenir present que algunes activitats tenen l'aforament limitat i que caldrà reservar plaça a l'entrada del Festival.


En l'organització hi col·laboren l'Escola Municipal de Música, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze, la Colla Gegantera de Les Fonts, l'Ateneu del Món i el Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze. El Festival té el suport de la Diputació de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat.

Podeu consultar el programa clicant al següent enllaç: Programa Festival de Contes de SQV