Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Èxit de públic i artístic a la tercera Mostra Nacional de Cançó Improvisada de Sant Quirze

200 espectadors omplen la sala històrica de La Patronal per escoltar els intèrprets de referència del gènere


Èxit de públic i artístic a la tercera Mostra Nacional de Cançó Improvisada de Sant Quirze

La sala històrica de La Patronal de Sant Quirze es va omplir amb més de 200 espectadors el vespre de dissabte, 17 de maig, per gaudir de la tercera Mostra Nacional de Cançó Improvisada. Intèrprets de renom d'arreu dels Països Catalans van atreure fins a Sant Quirze també públic arribat de llocs com les Terres de l'Ebre.

La Mostra està dedicada a l'art de glosar; és a dir, d'improvisar versos mentre es canta. I el cartell d'aquesta tercera edició incloïa alguns dels glosadors més reputats del moment, com Mireia Mena, Ferriol Macip, Laia Pedrol, Ramon de Cervera i Sílvia Ampolla; així com algun que potser no s'identifica amb el gènere però el conrea assíduament, com Francesc Ribera, Titot.

L'acompanyament musical de la Mostra va anar a càrrec de Pau Vinyoles, Marc Torrent i Iu Boixader. I la festa va arrencar amb una Mostra Juvenil de Cançó Improvisada, en la qual van participar alumnes de l'Institut de Sant Quirze i de l'Escola Sant Nicolau de Sabadell. En acabar, es va oferir un sopar amb sobretaula cantada, en la qual va poder participar-hi tothom.

La tercera Mostra Nacional de Cançó Improvisada estava organitzada per les Glosadores de la Serra, Cor de Carxofa i l'Ajuntament de Sant Quirze. Hi col·laboren també l'Associació Cultural Trinxera de Galliners, la Cooperativa de Consum Galliners, el CSA la Impremta i el Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze.