Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Comença la instal·lació d'un 'greenparc' al Parc de les Morisques

És un espai esportiu a l'aire lliure, amb aparells gimnàstics que generen electricitat


Comença la instal·lació d'un 'greenparc' al Parc de les Morisques

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha començat la instal·lació d'un “Greenparc” al recinte del Parc de Les Moriques. Es tracta d'un espai esportiu a l'aire lliure, amb aparells gimnàstics que generen electricitat quan s'usen. La inversió, subvencionada per la Diputació de Barcelona a través d'un pla pilot, és de 73.535,94 euros.

La finalitat d'aquest projecte és promoure la salut mitjançant l'exercici físic, tot explotant també les possibilitats de relació social de la pràctica esportiva. Però la iniciativa té un valor ecològica afegit: l'energia cinètica produïda per l'ús dels aparells de treball cardiovascular es transforma en energia neta, que s'aprofitarà per a la il·luminació d'aquest espai. També permetrà, per exemple, carregar el mòbil mentre fem exercici.

La prova pilot impulsada per la Diputació de Barcelona forma part del pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015” i té com a objectiu fomentar municipis verds, sostenibles i que promoguin els valors de l'esport i la salut. Tot plegat, amb una pràctica gratuïta i comunitària que aporta valor a la societat.