Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament aprova un fons per cobrir necessitats escolars de famílies que ho necessitin

Es renoven i amplien també els descomptes per l'Escola Bressol Municipal i l'Escola Municipal de Música


L'Ajuntament aprova un fons per cobrir necessitats escolars de famílies que ho necessitin

La junta de govern local de Sant Quirze del Vallès ha aprovat la creació d'un fons per ajudar les famílies que ho necessitin a fer front a despeses escolars, com l'adquisició de llibres i material o la participació en sortides educatives. Aquest fons, dotat amb un total d'11.000 euros, s'aplicarà durant el curs 2014-2015 i té la finalitat de garantir l'escolarització plena dels infants de 3 a 16 anys.

Podrà optar a aquests ajuts qualsevol família amb infants amb aquestes edats que durant el curs escolar 2014-2015 cursin algun dels cicles educatius obligatoris: segon cicle d'educació infantil, primària o secundària obligatòria. Caldrà que els alumnes i les famílies estiguin empadronats al municipi i que estudiïn en centres educatius públics.

La concessió d'aquests ajuts estarà sotmesa al nivell d'ingressos de la unitat familiar, la seva situació sociofamiliar i la correcta escolarització de l'infant, que caldrà documentar en el moment de fer la sol·licitud. Els barems de puntuació s'estableixen en les bases de la convocatòria, que també ha aprovat avui la junta de govern local.

El termini per presentar les sol·licituds començà demà mateix, 21 de maig, i estarà obert fins el proper 30 de maig.

L'ajut que sigui aprovat en cada cas serà lliurat directament a l'escola on estudiï l'alumne. Les famílies el rebran en espècie (material, llibres, sortides…) i assumiran la diferència de preu que pugui existir. L'ajut no podrà superar en cap cas l'import de la despesa subvencionada.

La regidora de Benestar i Família de l'Ajuntament de Sant Quirze, Míriam Casaramona, explica que “amb aquests ajuts volem atendre tota mena de situacions familiars que dificulten una bona escolarització dels nostres infants”. Casaramona afegeix que “aquests problemes no són nous, però la crisi els ha agreujat i n'ha fet aflorar d'altres. Tant els uns com els altres han de trobar una resposta de l'Administració, sobretot si és la més propera, perquè no pot desentendre's de les dificultats de la ciutadania”.

Aprovats també ajuts per les quotes de l'escola bressol municipal i l'escola municipal de música


La junta de govern local també ha aprovat les bases per atorgar ajuts a les famílies que tinguin infants matriculats a l'Escola Bressol Municipal “El Patufet” i a l'Escola Municipal de Música Can Barra durant el curs 2014-2015. Els ajuts consisteixen en descomptes en les tarifes mensuals dels dos centres. Es determinen segons la renda de les famílies, la condició de família nombrosa o monoparental, per tenir un segon germà al centre i per alumnes amb discapacitats.

Es poden sumar descomptes per diferents criteris, tant generals com específics, i poden representar fins un màxim del 50% de la quota mensual.

L'Ajuntament ja va aplicar el curs passat aquests descomptes, però enguany se n'incrementarà algun: concretament, el de segons germans, que passarà del 20% al 50%.

Els ajuts per l'Escola Bressol estan dotats amb una partida de 65.000 euros. Els de l'Escola de Música, amb 35.000 euros.

Les sol·lituds d'ajuts poden presentar-se als respectius centres entre l'1 i el 20 de setembre de 2014. Hi haurà un segon termini, del 2 al 20 de febrer de 2015, per alumnes que s'incorporin després de l'inici del curs: en aquests casos, l'ajut que pugui correspondre tindrà efecte des del mes posterior a la incorporació.