Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Prova pilot a Sant Quirze per reduir el cost d'alguns serveis municipals i estalviar

L'estalvi no implicarà ni reduccions ni minves de qualitat dels serveis


Prova pilot a Sant Quirze per reduir el cost d'alguns serveis municipals i estalviar

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Diputació de Barcelona faran una prova pilot per mirar de reduir el cost d'alguns serveis municipals. La prova pilot formarà part del Projecte Recost (Projecte Reducció Costos Municipals) i consistirà en l'estudi i aplicació de mesures que permetin estalviar i optimitzar la despesa municipal en subministraments, proveïdors i despesa interna. En cap cas l'estalvi vindrà de la reducció dels serveis o d'una minva de la seva qualitat.

D'acord amb el conveni que signaran les dues parts, consultors externs contractats per la Diputació de Barcelona faran un estudi general del capítol 2 del pressupost municipal, el dedicat a l'adquisició de béns i serveis. Tot seguit, faran un seguit de propostes de racionalització i estalvi.

A més a més, el Projecte Recost preveu també l'anàlisi a fons dos serveis o àmbits de despesa a elecció de l'Ajuntament. En el cas de Sant Quirze, el govern municipl ha elegit el servei de neteja (que inclou la neteja viària, la recollida d'escombraries i la neteja d'edificis i equipaments), que actualment té un cost anual de 2,9 milions d'euros, i una partida econòmica de telecomunicacions amb un import de 105.000 euros.

El tinent d'alcalde d'Economia i Serveis Interns, Josep Antoni Delgado, apunta que “l'Ajuntament ja fa temps que està prenent mesures en aquest sentit i ha aconseguit una reducció substancial al llarg dels anys del pressupost municipal sense perjudicar la prestació de serveis i la seva qualitat”.

Delgado afegeix que “aquest govern ha millorat des de 2007 ençà l'eficiència de l'Ajuntament i això ha permés oferir més serveis i millors serveis, amb un cost inferior”. Una de les mesures més recents, entre altres, és la compra agregada de serveis: per exemple, el contracte de telefonia que ha impulsat la Diputació de Barcelona perquè s'hi acullin els ajuntaments, de forma que el volum repercuteix en un menor cost. “Però volem aprofundir en aquesta línia”, afegeix el regidor, “pensant en la pervivència i manteniment en el temps dels serveis”.