Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Banca Ètica i el Comerç Just protagonitzen una Festa que anima la ciutadania a “desmarcar-se” i a apropar-se a les alternatives

Durant la jornada més de 300 persones van poder gaudir de les diverses activitats que s’oferien al parc de les Morisques


La Banca Ètica i el Comerç Just protagonitzen una Festa que anima la ciutadania a “desmarcar-se” i a apropar-se a les alternatives

Ahir diumenge, el parc de les Morisques va acollir la celebració de la Festa del Comerç Just, que enguany tenia com a lema “Desmarca’t, hi ha alternatives”. Des de les 11:00 hores, les més de tres-centes persones que van omplir el parc van poder gaudir de diverses activitats com un taller de henna i cal•ligrafia àrab, a càrrec del col•lectiu d’estudiants àrabs de la UAB, un taller de trenes africanes, un mercat d’intercanvi de roba de segona mà o un taller d’hort urbà, a càrrec d’Ester Casanovas. Com a acció especial, la Festa va comptar amb un futbolí gegant inflable on la ciutadania va formar part del gran equip de les alternatives i amb l’espectacle itinerant “L’auca d’en Baboucar, el noi del cafè”. També es van poder visitar paradetes de les oenegés locals i es van oferir diversos productes elaborats amb criteris de comerç just de la Cooperativa terrassenca Alternativa3.

També es va dur a terme un programa de ràdio, el “Som Solidaris”, que s’emet per Ràdio Sant Quirze, en què la directora de l’espai, Laura Roger, va donar veu a tots els participants a la Festa. La iniciativa va acabar a les 14:00 hores amb el lliurament de premis del Concurs de Contes Solidaris i Micro relats impulsat per l’Ateneu del Món, el sorteig d’un lot de productes de Comerç Just i amb un vermut solidari.

Fa quinze anys que aquesta festa se celebra a Catalunya, enguany a 35 municipis i amb la participació d’entitats de tot el país. Segons la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, "la festa vol mostrar que existeix un comerç més equitatiu i sostenible i que es fa present al nostre municipi a través del projecte del Café Sant Quirze, que prové de dues cooperatives de Colòmbia i Tanzània. El que pretenem amb el comerç just és que tothom estigui informat i tothom sigui responsable del consum que fa. I, per tant, que sàpiga com compra, a qui compra i com es produeixen aquests productes”. Per donar a conèixer a la ciutadania aquest projecte que implica a tot el municipi, es van oferir un centenar de degustacions gratuïtes de Cafè Sant Quirze, amb la col•laboració de Lletonet.

A Sant Quirze la festa va estar organitzada per l’Ajuntament i les entitats Ateneu del Món, Acció Solidària Vallès, Sant Quirze pels Infants, Fundació Quetzal, Nuevos Pasos,  Cooperación y Ayuda i Fuentes de Esperanza. La celebració va estar coordinada per Setem. Hi van col•laborar Alternativa 3, Fets, Fiare, Intermón Oxfam, XES, Xarxa de Consum Solidari, Fundació Grup Tercer Món Mataró i la Diputació de Barcelona.

Podeu veure les fotografies de la Festa del Comerç Just al següent enllaç:

https://www.flickr.com/photos/santquirzevalles/sets/72157644840901475/

I les fotografies dels ciutadans i ciutadanes amb el Cafè Sant Quirze aquí:

https://www.flickr.com/photos/santquirzevalles/sets/72157644426476970/


Vídeo-fòrum sobre el Comerç Just


Dins el marc de les activitats programades en motiu de la Festa del Comerç Just, el dijous 22 de maig els nens i les nenes que van venir a la Biblioteca Municipal van poder veure “El últimátum evolutivo”, un vídeo d’animació elaborat per Setem, que explica, a través de dos personatges, l’homo consumus i l’homo responsabilus, la importància de fer un consum responsable.