Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'escola 'Pilarín Bayés' de Les Fonts esdevé escola verda

El centre ho celebrarà aquest dimecres, 28 de maig, amb diverses activitats


L'escola 'Pilarín Bayés' de Les Fonts esdevé escola verda

L'escola “Pilarín Bayés” de Sant Quirze del Vallès, ubicada a Les Fonts, ha aconseguit la distinció d'escola verda, gràcies al projecte que ha posat en marxa per organitzar accions educatives que fomentin la sostenibilitat i formin els infants en els reptes i valors que comporta. El centre ho celebrarà aquest dimecres, 28 de maig, amb diferents activitats relacionades amb el projecte.

El centre participarà en el programa d'escoles verdes de Catalunya durant els tres propers anys. En aquest temps, la “Pilarín Bayés”, promourà activitats com esmorzars saludables, la recollida selectiva, l'estalvi i consum racional d'aigua, i el coneixement de la natura a través d'un hort escolar.

El reconeixement d'escola verda ha estat fruit de la participació de tota la comunitat educativa del centre, tant el professorat i personal de l'escola, com els alumnes i les seves famílies. L'Ajuntament de Sant Quirze també s'hi ha involucrat. Segons la regidora d'Educació, Mercè Vallès, “el projecte dóna identitat de centre i aporta uns aprenentatges i un compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat amb els quals ens sentim plenament implicats”.

Entre les accions concretes que es duran a terme hi ha la creació de l'ecodelegat a cada tutoria, sortides a llocs d'interès mediambiental a l'entorn proper de l'escola, reduir el consum de material i participar en les campanyes mediambientals de l'Ajuntament de Sant Quirze.

El programa d'escoles verdes és una iniciativa de la Generalitat per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar i organitzar accions educatives que encarin el repte de la sostenibilitat. Enguany es compleixen quinze anys d'aquest projecte, Actualment, hi ha acollides 623 escoles.
 

Més informació